Індійський стартап з доставки продуктів Zepto досяг оцінки $5 млрд

Оцінка індійського інтернет-магазину продуктів харчування Zepto зросла приблизно на 40% до $5 млрд під час раунду фінансування, проведеного General Catalyst Partners, що стало останньою великою ставкою іноземних інвесторів на ринок електронної комерції країни.

Нові інвестори Dragon Fund та Epiq Capital взяли участь у раунді на $340 млн, повідомила Zepto. Існуючі спонсори, включаючи Lightspeed Venture Partners та DST Global, збільшили свої ставки.

Стартап із Мумбаї востаннє залучив $665 млн у червні від нових інвесторів, включаючи приватну інвестиційну фірму Avenir та Lightspeed. У цьому раунді фірму було оцінено в $3,6 млрд.

Індійський сектор електронної комерції приваблює інвестиції в той час, як регуляторні проблеми Paytm та процедура банкрутства edtech-фірми Byju лякають інвесторів стартапів.

Друзі дитинства Аадіт Паліча та Кайвалья Вохра кинули навчання на факультеті комп’ютерних наук Стенфордського університету та повернулися до Індії, щоб заснувати стартап Zepto у 2021 році, коли вони були ще підлітками.

Zepto конкурує на гіперконкурентному, низькорентабельному, але великомасштабному ринку доставки продуктів харчування в Індії. Конкурентами на ринку є індійський підрозділ гіганта електронної комерції Amazon.com Inc. та місцеві конкуренти, такі як підтримувана SoftBank Group Corp. Swiggy Ltd., публічна Zomato Ltd. та BigBasket конгломерату Tata Group.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *