Китайський виробник побутової техніки Midea планує IPO у Гонконгу на $3,5 млрд

Midea Group планує розмістити в Гонконгу 492 млн акцій за ціною від 52 до 54,8 долара гонконгу за акцію, пише Financial Times з посиланням на матеріали Гонконгської фондової біржі. Букбілдінг Midea триватиме до 12 вересня. Торги акціями розпочнуться 17 вересня.

Нижня межа заявленого Midea цінового діапазону є дисконтом 25% до котирувань компанії на біржі в Шеньчжені на закритті торгів 6 вересня. У Гонконгу акції зазвичай розміщуються зі знижкою, порівняно з паперами в материковому Китаї, щоб залучити інвесторів, зазначає місцева газета South China Morning Post.

Лістинг Midea на $3,5 млрд стане найбільшим у Гонконгу з часів IPO JD Logistics у травні 2021 року на $3,6 млрд. IPO Midea залучило 18 інституційних інвесторів. Вони мають право на купівлю акцій на $1,26 млрд за оцінкою у середині цінового діапазону. Серед них – Cosco Shipping Holdings (Гонконг), UBS Asset Management (Сінгапур), China Structural Reform Fund II та підрозділ BYD – Golden Link.

Незважаючи на інтерес з боку інституційних інвесторів, реакція роздрібних інвесторів на IPO Midea може бути ослаблена песимістичними настроями на фондовому ринку Гонконгу, побоюється керівник з інвестиційної стратегії KGI Asia Кенні Вен.

“Поки ми не побачимо одне-два великих IPO зі [значним] підйомом цін, що дозволяє інвесторам заробити на вторинному ринку, ринок IPO в Гонконгу не сильно покращиться”, – заявив аналітик.

Виручка Midea Group у першій половині цього року зросла на 10,3% рік до року, до 218,1 млрд юанів. Виторг за кордоном збільшився на 13%, склавши 42% від загальної суми продажів. Прибуток зріс на 14% до 20,8 млрд юанів.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *