Експерти МАГАТЕ працюють на шести підстанціях українських АЕС

Команда МАГАТЕ в Україні цього тижня у відповідь на прохання України відвідує шість електричних підстанцій, які важливі для роботи АЕС та забезпечення ядерної безпеки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міжнародного агентства з атомної енергії.

«На прохання України команда МАГАТЕ цього тижня відвідує шість електричних підстанцій в Україні в рамках розпочатої у вересні роботи Агентства з оцінки стану електромережевої інфраструктури, що має важливе значення для ядерної безпеки. Під час візитів команда вивчає експлуатаційні наслідки фактичних та потенційних пошкоджень підстанцій, які постачають зовнішнє електроживлення для АЕС країни», – йдеться у заяві.

В агентстві наголосили, що надійний доступ до зовнішнього електропостачання є одним із семи невід'ємних стовпів забезпечення ядерної та фізичної ядерної безпеки, викладених генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі два з половиною роки тому.

Читайте також: МАГАТЕ продовжило місію на одній із підстанцій української АЕС

«Безпека діючих АЕС залежить від стабільного підключення до електромережі, але ситуація в цьому відношенні в останні місяці стає все більш нестабільною. На всіх АЕС України вже працюють групи співробітників МАГАТЕ, які сприяють підтримці ядерної та фізичної ядерної безпеки під час військового конфлікту», – повідомили в агентстві.

Як повідомлялося, 21 жовтня через російські обстріли знову пошкоджена одна із двох ліній електропередачі, які живлять тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію.

22 жовтня ремонтні бригади НЕК «Укренерго» відновили пошкоджену лінію живлення ЗАЕС.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *