Boeing запускає продаж акцій на суму $19 млрд заради підтримки кредитного рейтингу

Компанія Boeing запропонувала продати 90 млн звичайних акцій та близько $5 млрд депозитарних акцій.

Тільки частка звичайних акцій складе трохи менше $14 млрд, виходячи з ціни закриття п’ятниці $155,01. Це буде найбільший продаж акцій з того часу, як SoftBank Group Corp. продала частину своєї частки у T-Mobile US Inc. 2020 року, показують дані, зібрані Bloomberg.

Акції Boeing зросли на 0,9% на попередніх торгах у США, оскільки інвестори вітали стабільність, яку продаж акцій привнесе в баланс після 40% спаду цього року.

За розрахунками Bloomberg, з урахуванням додаткових розміщень, загальна сума збору коштів може зрости приблизно до $21,8 млрд.

Вливання коштів вирішить одне з найнагальніших завдань нового генерального директора Келлі Ортберга. Він бореться з балансом, напруженим за роки потрясінь та наслідками страйку, який триває вже сьомий тиждень, і який паралізує виробництво основного джерела доходу компанії — реактивного літака 737 Max. Boeing потребує вливання капіталу для підтримки свого інвестиційного рейтингу та фінансування нарощування виробництва після закінчення страйку.

Компанія знаходиться на шляху до використання близько $4 млрд готівкою у четвертому кварталі, що збільшить її вільний відтік коштів до $14 млрд за рік.

Робітники заводу Boeing минулого тижня проголосували за те, щоб відхилити останню пропозицію компанії щодо контракту, яка включала підвищення заробітної плати на 35% протягом чотирьох років. Компанія планує скоротити штат приблизно на 10%, сказав Ортберг у службовій записці для співробітників 11 жовтня.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *