700 заходів у 15 сферах: презентовано Антикорупційну програму Мінвідновлення

Антикорупційна програма
Мінвідновлення 

Презентація відбулась за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Віце-прем’єр-міністра з відновлення – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Мацуда Кунінорі та Постійного представника Програми розвитку ООН в Україні.

«Державна антикорупційна програма – це 1700 заходів у 15 сферах. Це плани з впровадження 63 нових цифрових продуктів, які дозволять суттєво зменшити можливості для будь-яких зловживань. Усі міністерства мають затвердити власні актуальні антикорупційні програми. Це обов’язкова умова виконання державної Антикорупційної програми. Ці антикорупційні ініціативи стануть одним із ключових напрямів єдиного Плану реформ до 2027 року», – заявив Денис Шмигаль.

«Наша велика мета – відновлена та модернізована Україна. Цю роботу урядова команда розпочала з перших днів повномасштабного вторгнення і не зупиняє ні на хвилину. Це завдання, яке ставить Президент Володимир Зеленський та Премʼєр-Міністр Денис Шмигаль. Відновлювати прозоро та підзвітно, без корупційних ризиків. Дотримання цих умов означає зміцнення довіри до процесу відновлення не лише зі сторони міжнародних партнерів, інвесторів, а й з боку власних громадян», – наголосив Олександр Кубраков.

Ще 33 регіональні проєкти відновлення отримають кошти за програмою ЄІБ (ІНФОГРАФІКА)

Презентований документ розширює перелік заходів визначених Державною антикорупційною програмою (ДАП), які має виконати Міністерство.

Яко Сільє, постійний представник ПРООН в Україні, підкреслив центральну роль Міністерства у відновленні України та наголосив на важливості забезпечення вищого рівня боротьбі з корупцією.

«Антикорупційна програма міністерства є стратегічною дорожньою картою для підвищення його прозорості та підзвітності», – сказав він. «Їхня віддана команда заклала міцну основу для відновлення нації. У ПРООН ми непохитно стоїмо на боці України, відстоюючи ці зусилля та виступаючи за світліше майбутнє без корупції для її народу».

Цьогоріч більше 200 архітекторів підвищили кваліфікацію за допомогою профільних ВИШів

Підготовку програми координував заступник міністра Сергій Деркач.

«Протягом півроку команда Міністерства за підтримки ПРООН та залучених експертів працювала над створенням програми, яка б дійсно враховувала виклики відновлення. Затверджений документ – це фактично покрокова інструкція для кожного структурного підрозділу Міністерства щоб мінімізувати корупцію в внутрішніх та зовнішніх процесах. Програма була розроблена із залученням громадських організацій, що підтверджує нашу відданість принципам прозорості та відкритості у питаннях запобігання корупції», – наголосив заступник міністра Сергій Деркач.

Заходи мінімізації ризиків охоплюють сфери відбудови, містобудування, просторового планування та архітектури, регіональної політики та розвитку місцевого самоврядування, публічних закупівель, транспорт та систему запобігання корупції загалом.

Ключовим інструментами мінімізації ризиків є:

  • Розробка та внесення змін до наявних нормативно-правових актів у сфері діяльності Міністерства
  • Забезпечення публічності та відкритості процесів у діяльності
  • Вдосконалення антикорупційного комплаєнсу

Ознайомитись із програмою можна за посиланням


Цікаво про ремонти: 
тече плоска покрівля – що робити?


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *