Буча почала переробляти будiвельнi вiдходи

Буча почала переробляти будiвельнi вiдходи

У Бучi вiдкрили iнновацiйний майданчик для переробки будiвельних вiдходiв, що накопичились внаслiдок руйнувань росiянами пiд час окупацiї.

Це одна з перших в Українi стiйких i повноцiнних станцiй iз переробки смiття такого виду. На вiдкриття майданчика завiтав Петер Вагнер, голова Служби зовнiшньополiтичних iнструментiв Європейської Комiсiї.
У громадi залишилося близько 75 тис. куб. м будiвельних вiдходiв пiсля демонтажу зруйнованих об’єктiв. Вiдтепер утилiзацiєю та переробкою цих вiдходiв займатиметься КП “Бучасервiс”.
“Майже все обладнання для роботи майданчика надала UNDP Ukraine / ПРООН в Українi. Зокрема, фронтальний навантажувач, дробарка та грохот – пристрiй для механiчного розподiлу частинок будiвельного смiття. Щира подяка нашим партнерам”, – повiдомив мер мiста Анатолiй Федорук.
Вiдтак, вiдходи можна подрiбнювати та сортувати за фракцiями, а кiнцевий продукт – перепрофiлювати для потреб громади. Наприклад, для будiвництва дорiг чи виробництва протиожеледних сумiшей.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, проєкт реалiзовано спiльними зусиллями Бучанської мiськради, Програми розвитку ООН та за пiдтримки Європейського Союзу.
“Впевнений, що це стане важливим кроком у вiдновленнi та мiнiмiзацiї впливу шкiдливих речовин на довкiлля. Дбаємо про екологiчне майбутнє нашої громади i дякуємо мiжнародним партнерам за спiвпрацю”, – додав мер.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *