Будівництво метро на Виноградар: стало відомо, коли відновляться роботи

Будівництво метро
на Виноградар

Будівництво метро на Виноградар відновлять після коригування проєкту та зміни підрядника, розповів у коментарі «Твоє Місто» начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

З початку повномасштабного вторгнення будівництво гілки було зупинене, а з початку 2023 року підрядник відновив роботи на відкритій ділянці, коментує Брагінський. Підрядник зробив кріплення котловану, але зараз роботи не проводяться через коригування проєкту.

«Крім того, будуть оголошені нові торги на визначення нового підрядника, адже нинішній договір не буде дійсним після коригування проєкту. От після цього ми відновимо будівництво», – прокоментував начальник підприємства.

Як будують міст-хвилю на Оболонський острів: фото з будмайданчика

Брагінський запевняє, що метро буде побудоване з гарантією у 100%. До цього роботи планували відновити у вересні, а до кінця 2024 року обіцяють здати дві станції метро «Мостицька» та «Варшавська».

Наразі готовий тунель від станції «Сирець» до «Мостицької», завершено будівництво основних вентиляційних конструкцій, облаштовано огороджувальні конструкції методом «стіна в ґрунті» та закріплено котлован металоконструкціями.

Нагадаємо, минулого року поліція провела майже 30 обшуків за адресами компаній, залучених у будівництві метро на Виноградар.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *