Черкаси отримали мiстобудiвну премiю НСАУ

Черкаси отримали мiстобудiвну премiю НСАУ

Проєкт реконструкцiї набережної Черкас став переможцем премiї Нацiональної спiлки архiтекторiв України за 2023 р. в номiнацiї “Мiстобудування”. Про це повiдомляється на сторiнцi спiлки в мережi Фейсбук. Проєкт набережної розробила харкiвська SBM studio на чолi iз Ольгою Клейтман.

“Коли я вперше потрапила в Черкаси, зрозумiла, що красивiшого мiста я ще не бачила. При цьому мiсто має великий потенцiал, який не потребує великих коштiв пiд час забудови, – усе створено природою” – говорить Ольга Клейтман.
Черкаська набережна – це сакральне мiсце для усiх мешканцiв. Черкащани дорослiшають саме на березi Днiпра у середмiстi Черкас. Дякувати, що пiсля буремних 1990-х рр. прекраснi краєвиди i пiщанi береги не створили забудову.
Основна iдея проєкту – зробити зручну i природню набережну, щоб присутнiсть архiтектора не вiдчувалась, повiдомляє Property Times.
“Вивчивши iсторiю краю, ми дiзнались, що мiсто завжди слугувало форпостом. Це нас пiдштовхнуло створити екстрiм-парк довжиною 1,3 км на косi, основним елементом якого будуть козацькi охороннi башти. Маємо надiю, що коса перетвориться на мiсце зборiв пластунiв, спортивних змагань, виховання козацької звитяги у маленьких українцiв”, – зазначили в SBM studio.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, премiя НСАУ проводиться щорiчно з 2003 р. та збирає активних практикуючих архiтекторiв з рiзних мiст України. Цього разу конкурс зiбрав 170 робiт, спроєктованих та реалiзованих українськими архiтекторами.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *