Черкаське Держмолодьжитло видало кредити 38 родинам

Черкаське Держмолодьжитло видало кредити 38 родинам

Вiддiлення Держмолодьжитла “Черкаське регiональне управлiння” результативно спiвпрацює з Черкаською мiською територiальною громадою i громадами областi. Завдяки фiнансуванню з бюджетiв Черкас i регiону, а також власним коштам Держмолодьжитла за 11 мiсяцiв 38 родин отримали пiльговi житловi кредити на вигiдних умовах.

Загальна сума наданих в кредит коштiв склала 56,78 млн. грн. На Черкащинi наразi працюють такi програми: житлове кредитування молодих сiмей за рахунок коштiв мiсцевих бюджетiв, кредитування учасникiв бойових дiй, якi брали участь в антитерористичнiй операцiї, кредити для молодi i ВПО за рахунок коштiв гранту, наданих Кредитною установою для вiдбудови (KfW), а також молодiжне кредитування за кошт статутного капiталу Держмолодьжитла.
У межах цих програм власний дах над головами отримали 22 родини учасникiв АТО/ООС – їм видано кредити на загальну суму 33,26 млн. грн., 2 родини ВПО – 2,64 млн. грн., 5 молодих сiмей – кредити на суму 7,05  млн. грн. Ще 9 родин придбали житло за рахунок коштiв статутного капiталу Держмолодьжитла на суму 13,84 млн. грн.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, мiська програма пiльгового житлового кредитування учасникiв антитерористичної операцiї/операцiї об’єднаних сил i бiйцiв-добровольцiв та членам їх сiмей житлом у 2021-2025  рр. спрямована на поступове соцiально ефективне i виважене розв’язання гострої проблеми забезпечення житлом зазначених категорiй громадян у спосiб пiльгового житлового кредитування.
Враховуючи соцiальну значимiсть питання, Черкаське регiональне вiддiлення Держмолодьжитла iнiцiювало внесення змiн у рiшення Черкаської мiської ради вiд 25 листопада 2020 р. №2-6405 “Про затвердження мiської Програми пiльгового житлового кредитування учасникiв антитерористичної операцiї/операцiї об’єднаних сил i бiйцiв добровольцiв, якi брали участь у захистi територiальної цiлiсностi та державного суверенiтету на Сходi України та членiв їх сiмей в м. Черкаси на 2021-2025 роки”.
Вiдповiдно до змiн, пiд дiю програми кредитування пiдпадають всi учасники бойових дiй, якi брали/беруть участь у заходах, необхiдних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та iнтересiв держави у зв’язку з вiйськовою агресiєю рф проти України.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *