Деталi вiдновлення привокзальної площi обговорили у Тростянцi

Деталi вiдновлення привокзальної площi обговорили у Тростянцi

Вiдбудова об’єктiв iнфраструктури: будiвель та площi – у фокусi виїзної наради у Тростянцi. На зустрiчi були присутнi: начальник Служби вiдновлення у Сумськiй областi Iван Смага, начальник вiддiлу проектiв вiдновлення соцiальної iнфраструктури Сергiй Краснiков, голова Тростянецької громади Юрiй Бова, голова департаменту мiстобудування та архiтектури Сумської ОДА Володимир Биков та головна архiтекторка проєкту ТОВ “Сумський iнститут архiтектурного планування” Наталiя Iванцова.

Детально обговорили питання щодо вiдбудови привокзальної площi Тростянця. Врахували як пропозицiї всiх суб’єктiв господарювання навколо площi, так i не менш важливi моменти: транспортне сполучення, логiстика, iнклюзивна доступнiсть, безпека. Вiдновлена площа має бути сучасною, iз затишними мiсцями для вiдпочинку та торговельними площами, якi будуть максимально зручними, енергоефективними та з мiсцями захисту цивiльного населення.
До вiйни це був один з головних публiчних просторiв для громади. Площа використовується i як транспортний вузол, i як центр комерцiйної дiяльностi. У березнi 2022 р. внаслiдок обстрiлу важкою артилерiєю та пожеж всi будiвлi та споруди було зруйновано.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, реконструкцiя об’єктiв iнфраструктури, будiвель, споруд та прилеглої територiї Площi 40-ї Армiї у м. Тростянець реалiзується в рамках експериментального проєкту з вiдновлення населених пунктiв у 5 областях України, якi постраждали внаслiдок збройної агресiї росiї.
Тендер з виготовлення робочого проєкту виграло ТОВ “Сумський iнститут архiтектурного планування” на основi передпроєктних пропозицiй, якi було анонсовано президентовi пiд час вiзиту у мiсто Тростянець в березнi минулого року.
Початок будiвельних робiт заплановано на травень.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *