Для пiдтримки позбавлених батькiвського пiклування дiтей побудують мiстечка

Для пiдтримки позбавлених батькiвського пiклування дiтей побудують мiстечка

Данiя побудує в Українi мiстечка для психологiчного вiдновлення дiтей, якi позбавленi батькiвського пiклування. 14 квiтня в Копенгагенi за участi першого вiце-прем’єр-мiнiстра України, мiнiстра економiки України Юлiї Свириденко та мiнiстра пiдприємництва Данiї Мортена Бедскоу вiдбулося представлення гуманiтарного проєкту “Простори для життя дiтей”, в рамках якого в Українi будуть збудованi екобудинки сiмейного типу.

Мiстечка зведуть у трьох пiлотних українських мiстах. Вони будуть iнтегрованi у громади обраних мiст. Наразi триває перемовний процес мiж данською стороною та мiсцевими органами влади обраних громад.
“Сьогоднi пiдтримка українських дiтей, якi страждають вiд вiйни, вкрай важлива. Понад 27 тис. дiтей живуть в iнституцiях й потребують родини й нового дому. Тож ми щиро вдячнi Данiї за цей важливий гуманiтарний проєкт. Вiн має також економiчну складову. Всi цi будиночки будуть зводитися iз використанням будiвельних матерiалiв українського виробництва. Тому українськi компанiї будуть активно залученi до проєкту. Вiдтак Данiя також пiдтримає наших виробникiв”, – зазначила пiд час заходу Юлiя Свириденко.
Проєкт “Простори для життя дiтей” передбачає надання дiтям комплексних допомiжних послуг, як-то психосоцiальна пiдтримка. Також заплановано облаштування соцiальних просторiв, рекреацiйних зон, користуватися якими будуть як мешканцi комплексу, так i iншi мешканцi громад. Проєкт також передбачає спорудження бомбосховищ. Всi споруди згодом будуть переданi мiсцевим громадам. Реалiзацiя проєкту розрахована на чотири роки.
Особливiстю проєкту є екологiчнiсть. Концепцiя передбачає спорудження житла iз значним скороченням викидiв CO2 з дотриманням кiлькох ключових принципiв: житло має бути здоровим, адаптивним, простим, сучасним та масштабованим.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, проєкт iнiцiйовано SOS Children’s Villages Denmark, що є частиною однiєї з найбiльших у свiтi неурядових органiзацiй SOS Children’s Villages, та буде реалiзовано у партнерствi з SOS Children’s Villages Ukraine (SOS UA), фондом Villum, фондом Viessmann, фондом Grundfos, фондом Bitten & Mads Clausen, групою VELUX, фондом Somfy, DOVISTA, Flugger, “VELUX Україна”, Kromann Reumert та Експортно-iнвестицiйним фондом Данiї (EIFO).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *