Днiпровський парк звiльняють вiд МАФiв

Днiпровський парк звiльняють вiд МАФiв

У днiпровському парку Глоби демонтували майже всi незаконнi малi архiтектурнi форми (МАФи). Залишилося прибрати останнiй. Йдеться про п’ять споруд, чотири з яких вже прибрали. Такi роботи проводяться вiдповiдно до рiшення виконавчого комiтету Днiпровської мiської ради.

За словами директора комунального пiдприємства “Мiська iнфраструктура” Днiпровської мiської ради Олексiя Теслi, це були покинутi, захаращенi об’єкти комерцiйної дiяльностi, якi вже давно не працювали, мали неестетичний вигляд i були небезпечнi для вiдвiдувачiв парку.
“Пiсля того, як наприкiнцi 2022 р. нам передали на баланс цей парк, почали роботи з благоустрою територiї. Пiд час iнвентаризацiї виявили п’ять незаконних малих архiтектурних форм. Вони вже давно не функцiонували, були зруйнованi. Там постiйно проживали безхатченки. Виконком мiськради ухвалив рiшення про демонтаж таких споруд. Попередньо направили запити до вiдповiдних структур, якi пiдтвердили вiдсутнiсть власникiв, а вiдтак – i незаконне розмiщення без документiв. Чотири МАФи вже демонтували. Залишився один. Це колишнє кафе з дерев’яного зрубу поруч з алеєю казкових героїв. Його упродовж мiсяця теж приберемо. Усi споруди, про якi йдеться, були закладами харчування чи продажу їжi”, – розповiв Олексiй Тесля.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, локацiю парку, де демонтують останню незаконну споруду, готують до сезону. Це затишна зона. Там виконали санiтарне обрiзання дерев. Нинi працiвники розчищають мiсце, де планують встановити новий дитячий майданчик, придбаний пiдприємцями, якi працюють у парку. Дитячий майданчик буде переданий на балансi пiдприємства. Поруч також оновлять лави для вiдпочинку.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *