До “єОселi” хочуть залучили Свiтовий Банк

До "єОселi" хочуть залучили Свiтовий Банк

Уряд разом з “Укрфiнжитлом” працює над залученням додаткового фiнансування програми пiльгового iпотечного кредитування  “єОселя” за рахунок iнвестицiй вiд мiжнародних фiнансових органiзацiй. Пiд час зустрiчi першого вiце-прем’єр-мiнiстра України, мiнiстра економiки Юлiї Свириденко i голови правлiння “Укрфiнжитла” Євгена Мецгера з представниками Свiтового Банку та IFC вiдбулось обговорення нових iдей та проектiв, якi можуть бути корисними для розширення програми доступного iпотечного кредитування.

“Уряд за допомогою мiжнародних фiнансових органiзацiй та мiжнародних донорiв з усього свiту намагається зiбрати кошти та допомогти громадянам вирiшити проблему частково зруйнованого житла. Для цього було запроваджено двi програми – “єВiдновлення” та “єОселя”, якi працюватимуть разом”, – наголосила Юлiя Свириденко.
За її словами, “Укрфiнжитло” прагне досягти значного мультиплiкацiйного ефекту на економiку та ринок.
“Розвинена та прозора iндустрiя житлового будiвництва – це новi робочi мiсця, сплата податкiв, новi виробничi ланцюжки та вiдсутнiсть будь-якого шахрайства або корупцiї. У той же час ми постiйно прагнемо покращувати механiзми доступної iпотеки. Тому закликаємо спецiалiстiв Свiтового банку провести дiагностику iснуючого механiзму надання доступної iпотеки та пiдготувати  пропозицiй щодо її покращення. Також пропонуємо приєднатись до розробки нових продуктiв мiж компанiєю “Укрфiнжитло” та групою Свiтового банку”, – закликала перша вiцепрем’єрка.
Євген Мецгер, у свою чергу, наголосив, що компанiя постiйно проводить роботу з мiжнародними органiзацiями для розширення можливостей та пошуку взаємовигiдних форматiв спiвпрацi.
“Зустрiч з представниками Свiтового банку вийшла дуже продуктивною. Ми бачимо великий потенцiал спiвпрацi та шукатимемо найбiльш ефективнi для цього формати. Переконаний, у перспективi можуть з’явитися новi цiкавi продукти та рiшення, що посилюватимуть як “Укрфiнжитло”, так й економiку України в цiлому”, – зазначив вiн.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у планах – не лише вiдновити частково зруйноване житло, а й розробити механiзм сталої довгострокової iпотеки, який би дозволив громадянам придбати доступне житло.
Уряд запропонував Свiтовому банку розглянути можливiсть надання додаткового фiнансування у виглядi гарантiй “Українськiй фiнансово-житловiй компанiї” для отримання лiквiдностi на внутрiшньому ринку вiд мiжнародних банкiв, якi працюють в Українi, або профiнансувати збiльшення уставного капiталу компанiї.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *