Германiя допоможе з пiльговим житлом для 400 родин

Германiя допоможе з пiльговим житлом для 400 родин

7 грудня мiж урядом України в особi Мiнiстерства з питань реiнтеграцiї тимчасово окупованих територiй України, Державним фондом сприяння молодiжному житловому будiвництву i KfW пiдписана додаткова угода №1 до грантової та проєктної угоди вiд 28 грудня 2020 р., в рамках якої вiдбулося збiльшення фiнансування на 17 млн. євро. Завдяки додатковим грантовим коштам буде продовжено доступ до пiльгових житлових кредитiв для внутрiшньо перемiщених осiб в Українi. Зокрема за рахунок гранту протягом 2024 р. планується видати близько 400 нових пiльгових житлових кредитiв.

“Ми iз задоволенням продовжуємо нашу спiвпрацю з Україною у сферi пiльгових житлових кредитiв для українських внутрiшньо перемiщених осiб. Першу частину цього проєкту на загальну суму 25,5 млн. євро було успiшно впроваджено протягом 2021-2022 рр. Разом iз нашими українськими партнерами ми дуже швидко побачили, що проєкт викликав значну зацiкавленiсть. Саме тому сьогоднi ми оголосили про додаткову пiдтримку у виглядi 17 млн. євро. Цей грант є складовою нiмецько-українського спiвробiтництва задля розвитку, загальна сума якого лише у 2023 р. склала понад 600 млн. євро”, – зазначив Тiм Пранге, постiйний заступник Надзвичайного i Повноважного Посла Нiмеччини в Українi.
“Головне для української влади – це люди, захист їхнiх гуманiтарних та iнших прав у час збройної агресiї рф. Уже на першому етапi реалiзацiї проєкту ми переконалися, що забезпечення ВПО житлом є актуальним i соцiально чутливим питанням. Проєкт “Житловi примiщення для внутрiшньо перемiщених осiб” отримав високу зацiкавленiсть серед українцiв, якi стали переселенцями. Вiн передбачає надання пiльгових кредитiв на придбання житла на доступних для громадян умовах. Реалiзацiя проєкту вiдбувається без залучення коштiв державного бюджету України, тобто повнiстю фiнансується за рахунок гранту нiмецького уряду. Дуже важливо, що спiвпраця в межах цього проєкту триватиме, причому, сподiваюся, не лише наступного року. Дякую нiмецьким партнерам за це важливе для українцiв рiшення”, – зазначила Iрина Верещук, вiце-прем’єр-мiнiстр України – мiнiстр з питань реiнтеграцiї тимчасово окупованих територiй України.
“Внаслiдок вiйни багато громадян України були змушенi покинути свої домiвки i стати внутрiшньо перемiщеними особами. Для бiльшостi з них питання житла є найбiльш важливим, тому ми готовi пiдтримати Україну та її населення додатковими грантовими коштами, що надаються Урядом ФРН. Пiдтримка українцiв пiд час вiйни – це абсолютний прiоритет для KfW, i ми продовжимо стояти поруч з Україною i її громадянами”, – заявив Лоренц Гесснер, директор представництва KfW в Українi, стало вiдомо ProfiDOM.com.ua.
“Рiшення нiмецької сторони продовжити спiвпрацю за проєктом “Житловi примiщення для ВПО” є пiдтвердженням довiри до всiх партнерiв цiєї програми, результатом високої оцiнки професiйної i прозорої реалiзацiї Держмолодьжитлом першого етапу програми. Неупереджену i якiсну реалiзацiю програми забезпечимо й надалi. Вдячнi уряду Нiмеччини i банку KfW за своєчасну й потужну пiдтримку однiєї з базових потреб наших громадян – потреби в житлi”, – наголосив Микола Марчук, голова правлiння Держмолодьжитла.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *