Готель “Україна” готують до приватизації: названо ціну

Розташований у самому центрі столиці готель “Україна” готують до приватизації. Попередня оцінка одного з найбільш впізнаваних символів столиці перевищила мільярд гривень.

8517_grwmpob-o8gffhmhs5yn.jpg (61.82 Kb)

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі голова Фонду державного майна України Віталій Коваль. Він зазначив, що будівлю продадуть через систему Prozorro.Продажі.

Аукціонна комісія визначила вартість готелю “Україна” у 1 047 637 152 гривні.

Що входить до готельного комплексу?

“Україна” – це 4-зірковий готель з понад 60-річною історією. Він розташований на Майдані Незалежності за адресою алея Героїв Небесної Сотні, 4 (колишня Інститутська). Коваль назвав таке місце унікальним, оскільки саме тут перетинаються культурне та політичне життя столиці.

Хмарочос було відкрито у 1961 році. Він складається з 14 поверхів, а загальна площа будівлі становить 22 481,5 кв. м. Крім безпосередньо 374 номерів, він також має:

головний ресторан “Україна” на 250 осіб та 4 банкетні зали (загальна площа 451 кв. м);
бізнес-центр із сучасним офісним обладнанням;
6 конференц-залів із переговорними кімнатами;
приватну пральню;
салон краси, сауну, масажний кабінет;
стоянку для паркування на 69 автомобілів.
Приватизація цієї історичної будівлі запланована на літо 2024 року.

Слід зазначити, що це не єдиний готель, що планують приватизувати у 2024 році. Раніше саме з цією метою Кабінет міністрів вилучив у Міністерства оборони та передав Фонду держмайна готель “Козацький”, що також розташований на Майдані Незалежності.

Водночас іноземні інвестори зацікавилися купівлею двох державних банків в Україні – Сенс Банку та Укргазбанку. Ці фінустанови вже активно готують до продажу, не відкидається, що угоди укладуть уже 2024 року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *