Грецiя допоможе вiдновити зруйновану ударами РФ цивiльну iнфраструктуру в Одеськiй областi

Грецiя допоможе вiдновити зруйновану ударами РФ цивiльну iнфраструктуру в Одеськiй областi

Президент України Володимир Зеленський пiд час зустрiчi в Одесi з прем’єр-мiнiстром Грецiї Кiрiакосом Мiцотакiсом обговорив допомогу у вiдбудовi цивiльної iнфраструктури, зокрема церков, навчальних закладiв, об’єктiв культурної спадщини, зруйнованих унаслiдок атак РФ.

“Абсолютна бiльшiсть мiшеней Росiї – це звичайнi цивiльнi об’єкти. Будинки та церкви, iнфраструктура та школи, унiверситети – все це потрiбно вiдновлювати. I ми сьогоднi говорили про це з прем’єр-мiнiстром. I ми запрошуємо Грецiю та грецькi компанiї до вiдповiдної роботи”, – заявив Зеленський пiд час спiлкування з представниками ЗМi в Одесi за результатами переговорiв iз Мiцотакiсом, повiдомляє “Iнтерфакс-Україна”.
Така спiвпраця, на переконання президента, надасть обом країнам новi економiчнi, соцiальнi можливостi та створить робочi мiсця.
У свою чергу Мiцотакiс зазначив, що в Одесi проживає грецька дiаспора, з представниками якої вiн мав змогу зустрiтися. Очiльник уряду Грецiї додав, що наразi мiсто є прикладом опору росiйському вторгненню та окупацiї.
“Моя присутнiсть тут вiдображає повагу, яку вiдчуває весь вiльний свiт до вашого героїчного народу, i водночас пiдкреслює обов’язок Грецiї бути на боцi України, пiдтримувати прагнення захистити свою землю, суверенiтет i гiднiсть мiльйонiв спiвгромадян. Насильство не може порушувати мiжнародне право, визнанi ним кордони й територiальну цiлiснiсть”, – наголосив вiн.
За словами прем’єр-мiнiстра Грецiї, в Афiнах спiльно з Європейським банком вiдбулася конференцiя з вiдновлення України, в якiй узяли участь десятки компанiй, а грецькi порти перетворилися на важливi хаби з перевезення вантажiв для України.
“I, звiсно, Одеська область є регiоном, у якому ми насамперед прагнемо зосередити грецькi вiдновлювальнi програми. Ми також пiдтримуємо євроiнтеграцiйний та євроатлантичний рух вашої країни”, – резюмував Мiцотакiс.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у свою чергу президент України подякував прем’єр-мiнiстру Грецiї за готовнiсть узяти участь у вiдновленнi української культурної спадщини, зокрема в Одесi.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *