Кiлькiсть учасникiв аукцiонiв по вiдбудовi збiльшується

Кiлькiсть учасникiв аукцiонiв по вiдбудовi збiльшується

Прозорi закупiвлi та ресурс для нової вiдбудови: завдяки тендерам, якi проводить Агентство вiдновлення, маємо суттєве зниження вартостi робiт по об’єктах. На сьогоднi уклали вже 66 угод на цивiльну вiдбудову. Житловi будинки, освiтнi заклади, лiкарнi, адмiнiстративнi примiщення, вокзали, водо- та електропостачання в найбiльш постраждалих вiд вiйни населених пунктах – агентство працює в 7 областях.

Загалом укладенi угоди уже на 251 житловий об’єкт, по 3 об’єкти iнфраструктури й медицини, по 2 об’єкти освiти i житлово-комунального господарства, один об’єкт соцiальної iнфраструктури.
Загальна сума договорiв – 3,05 млрд. грн. Завдяки прозорим закупiвлям очiкувана вартiсть робiт за ними зменшилася на 260 млн. грн.
Кiлькiсть учасникiв закупiвель, якi проводять Служби вiдновлення, зростає. У груднi 2023 р. в аукцiонах брало участь у середньому 4,1 учасника. Є торги, де свої пропозицiї подають 6,7 i навiть 8 компанiй. Тодi як середня кiлькiсть учасникiв на торгах з будiвництва по системi “Прозорро” за 2023 р. становить 1,5.
Серед останнiх укладених угод – капiтальний ремонт двох житлових будинкiв у Бородянцi – по вул. Великiй, 2 та 4.
Через бойовi дiї у 2022 р. Бородянська селищна громада зазнала значних руйнувань. Повнiстю або частково було зруйновано 2234 об’єкти. Найбiльше руйнувань припало саме на житлову iнфраструктуру – багатоквартирнi та приватнi житловi будинки, їх – 2196.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, окупанти зруйнували й адмiнiстративнi заклади, заклади культури, соцiального захисту та освiти, дороги й мережi життєзабезпечення мешканцiв громади.
Наприкiнцi грудня минулого року Служба вiдновлення у Київськiй областi уклала угоди з пiдрядниками на вiдбудову двох багатоповерхiвок. Завдяки проведенню тендерiв очiкувана вартiсть по об’єктах зменшилася на 9,3 млн. грн. та на 8,3 млн. грн.
Також продовжуєься комплексна вiдбудова Посад-Покровського Херсонської областi, де внаслiдок постiйних обстрiлiв було зруйновано близько тисячi будiвель. Укладено новi угоди на капiтальний ремонт приватних житлових будинкiв.
Агентство працює також у Дергачах Харкiвської областi – укладено угоду на капiтальний ремонт закладу соцiальної iнфраструктури.
Вiдбудову проводять за кошти Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї рф.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *