Київ викуповуватиме квартири в недобудах, аби допомогти «Київміськбуду»

Місто викуповуватиме
квартири в «Київміськбуду»

Місто братиме участь у відновленні роботи «Київміськбуду» шляхом викупу житла для пільгових категорій містян, заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Нещодавно завершився аудит компанії, за висновками якого «забудовник опинився у скрутному становищі через зовнішні обставини». Паралельно з аудиторськими компаніями працювала і тимчасова контрольна комісія Київради, яка рекомендувала міськраді звернутись до Кабміну щодо компенсації «Київміськбуду» збитку.

В Києві закінчують роботи з розчистки підземної ділянки русла річки Либідь (ФОТО)

Микола Поворозник вже погодився з висновками, що до погіршення стану справ компанії призвели пандемія та воєнні дії. І додає, що місто допомагатиме забудовнику, викуповуючи житло для громадян, які перебувають у черзі: зокрема для учасників бойових дій і членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та інших пільгових категорій. Також місто планує викуп до комунальної власності об’єктів соціальної сфери – шкіл та садочків.

Місто звернеться до Кабміну щодо дофінансування ним незавершених обʼєктів «Укрбуду», які «Київміськбуд» добудовує власним коштом, каже Поворозник. Наглядова рада компанії буде розширена до 5 осіб із включенням до неї двох незалежних директорів.

Метро на Троєщину, Подільський міст та тролейбус у передмістя: анонсовано інфраструктурні проєкти Києва на 2024-2025 роки

Поворозник вважає, що за результатами аудиту та роботи тимчасової контрольної комісії «можна зробити висновок, що «Київміськбуд» зможе виконати свої зобов’язання перед інвесторами».

Нагадаємо, забудовники швидше будують житло в Київській області, ніж у столиці. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *