Команда Агентства вiдновлення провела дiалог з будiвельним бiзнесом Харкiвщини

Команда Агентства вiдновлення провела дiалог з будiвельним бiзнесом Харкiвщини

Агентство вiдновлення провело четверту зустрiч iз представниками будiвельного ринку прифронтових областей “Проєкти вiдновлення: дiалог з ринком” у Харковi. До цього такi заходи вiдбулися в Одесi, Днiпрi та Сумах. Загалом до них долучилися близько пiвтисячi учасникiв офлайн та онлайн. Зустрiчi важливi для того, щоб почути проблеми будiвельних компанiй, ознайомити учасникiв з проєктами Агентства вiдновлення та визначитися, що потрiбно для ефективнiшої спiвпрацi.

Проєктiв вiдновлення в Українi вже багато, а буде ще бiльше. Важливо залучити якомога бiльше українських компанiй до реалiзацiї проєктiв – без цього неможлива якiсна вiдбудова. Щоб змiнити ставлення ринку до державних закупiвель, команда Агентства вiдновлення вже запровадила чимало нововведень i працює далi.
“Бiзнес може нам довiряти. Це мiй ключовий меседж всiм українським будiвельним компанiям. Берiть участь у тендерах, реалiзуйте разом з нами проєкти – ми вас чекаємо i готовi йти назустрiч в усiх проблемних питаннях”, – каже голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм.
Житло, дороги, мости, соцiальна iнфраструктура, покращення логiстики з країнами-партнерами, захист енергетичних об’єктiв, будiвництво магiстрального водогону для людей, якi постраждали вiд пiдриву Каховської ГЕС, – прiоритетнi проєкти Агентства вiдновлення.
Агентство працює з 392 об’єктами у 8 регiонах. Це лише житло i соцiальна iнфраструктура. У перспективi – вiдбудова орiєнтовно ще 500 пошкоджених будинкiв.
“У реєстрi пошкодженого майна сьогоднi 245 тис. об’єктiв. Але ця цифра насправдi бiльша, оскiльки багато об’єктiв ще розташованi на тимчасово окупованих територiях або близько до лiнiї фронту. У Харкiвськiй областi Агентство вiдновлення працює над вiдбудовою 6 об’єктiв та ще 4 – у селi Циркуни. Це ЦНАП, лiкарня, лiцей та дитячий садок”, – розповiв директор департаменту вiдновлення та розвитку Агентства Денис Дорошенко.
Про те, як вiдбувається вiдбудова в прифронтових громадах, розповiли представники мiсцевої влади – В’ячеслав Задоренко з Дергачiв та Микола Сiколенко з Циркунiв.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, команда агентства презентувала головнi змiни у проведеннi тендерiв на цивiльне будiвництво. Тепер усi обласнi служби, якi є замовниками робiт, працюють за єдиними унiфiкованими вимогами. Вони значно спрощують участь пiдрядника у закупiвлях i в той же час не дають можливостей для манiпуляцiй.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *