Львiв погодив будiвництво житла для вiйськовослужбовцiв

Львiв погодив будiвництво житла для вiйськовослужбовцiв

Рiшення про акцептування будiвництва погодили на засiданнi виконавчого комiтету Львiвської мiської ради. Мова про забудову двох дiлянок площею 0,39 i 0,55 га, що видiленi житлово-будiвельних кооперативiв “Пiд Голоско” i “Наш Львiв”, якi створили учасники АТО, отримавши землю вiд мiської ради. Дiлянки належать до земель житлової забудови.

Вiдтак планується комплекс житлових будiвель з вбудованими примiщеннями громадського призначення, пiдземною автостоянкою, трансформаторною пiдстанцiєю та об’єктами iнженерного забезпечення на вул. Пiд Голоском у Львовi.
“Сьогоднi ми акцептували рiшення робочої групи по мiкрорайону Пiд Голоском про те, щоб для двох житлово-будiвельних кооперативiв “Пiд Голоско” i “Наш Львiв” наших вiйськовослужбовцiв видати мiстобудiвнi умови i обмеження на будiвництво житла. Всi мешканцi, якi входять у робочу групу, пiдписалися пiд вiдповiдним протоколом. Ми пiдтримали це рiшення, бо було запропоновано якiсний розподiл загального масиву збудованого житла. Iз загальної кiлькостi квартир, а це 245 квартир, 15% будуть наданi вiйськовослужбовцям безкоштовно, 30% вiйськовi зможуть придбати по собiвартостi, ще 30% квартир зможуть придбати по державнiй програмi доступного кредитування житла “єОселя” i лише 25% квартир забудовник продаватиме на вiльному ринку. Кооперативи самi пiдготують списки осiб, якi будуть отримувати житло, i представлять їх на виконкомi, щоб домовленостi були виконанi прозоро i зрозумiло. Також важливим є те, що цей же забудовник надiслав гарантiйний лист, що вiн братиме участь у будiвництвi комунальної школи в мiкрорайонi Пiд Голоском. Тут справдi потрiбно покращувати соцiальну iнфраструктуру, i школа є добрим рiшенням. Цей проєкт є вигiдним для всiх: мешканцi густозаселеного району отримають школу, а максимальна кiлькiсть вiйськових отримає житло. Таких вигiдних прикладiв спiвпрацi в нас ще не було. Хотiв би звернутись до iнших забудовникiв, що це треба брати за приклад: хочеш будувати – треба думати про розвиток соцiальної iнфраструктури”, – розповiв Любомир Зубач, заступник мiського голови Львова з мiстобудування.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, забудовник – компанiя Resident Development. Мiсто вже має з нею приклад вдалої спiвпрацi на вул. Героїв Крут, де будують мiську школу.
У мiстi з 2020 р. дiє мораторiй на видачу мiстобудiвних умов i обмежень у цьому районi до вирiшення питання соцiальної iнфраструктури, однак оскiльки в гарантiйному листi йдеться про великий вiдсоток житла для вiйськових та будiвництво школи в районi, мерiя спiльно з мешканцями району зробили виняток для цього проєкту. Мораторiй на видачу мiстобудiвних умов та обмежень у цьому районi зберiгається надалi.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *