Львiвська мiська рада хоче розглядати всi проекти новобудов

Львiвська мiська рада хоче розглядати всi проекти новобудов

Головний архiтектор Львова Антон Коломєйцев вважає, що кожен проект майбутньої будови, яку планують зводити у мiстi, має розглядатись публiчно на засiданнi виконавчого комiтету Львiвської мiської ради. На сесiї Львiвської мiської ради розглянуть ухвалу, яка пропонує визначити Управлiння архiтектури та урбанiстики Львiвської мiської ради спецiально уповноваженим органом мiстобудування та архiтектури. Видавати новi мiстобудiвнi умови та обмеження спецiальний орган зможе лише на основi висновкiв виконавчого комiтету Львiвської мiськради.

Антон Коломєйцев, начальник управлiння архiтектури та урбанiстики Львiвської мiськради, впевнен, що кожен пропонований забудовниками архiтектурний проект необхiдно публiчно представляти та розглядати на засiданнi виконавчого комiтету Львiвської мiської ради, як це було донедавна.
Головний архiтектор Львова переконаний, що навiть при законодавствi, яке десятилiттями виписувалось пiд забудовникiв i мiнiмiзувало контроль мунiципалiтетiв, видача мiстобудiвних умов може бути наближеною до європейських стандартiв, а як наслiдок, гарантувати мiстянам комфорт та безпеку.
“Близько двох рокiв тому ми запропонували стандарти якiсного житлового будiвництва, якi, о чудо, добре працюють! Серед iншого, йдеться про середню висотнiсть забудови (з окремими висотними акцентами), недопущення просторового переущiльнення, достатнє озеленення, достатню кiлькiсть паркомiсць, мiкс функцiй, наявнiсть соцiальної iнфраструктури. По факту, вже за цей короткий час в роботу пiшли об’єкти, що вiдповiдають всiм цим вимогам. У цьому заслуга дуже багатьох. Уважно працювали з документами працiвники й працiвницi управлiння архiтектури, зрiлу вiдповiдальнiсть проявляли забудовники та архiтектори, члени виконкому ознайомлювались з кожним рiшенням не на паперi, а на дiлянцi, свою позицiю мали можливiсть заявити мiсцевi мешканцi. Так воно працювало до рiшення суду, яке стало наслiдком однiєї з вiдмов”, – розповiдає Антон Коломєйцев.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, депутати Львiвської мiської ради зможуть вiдновити видачу мiстобудiв, визначивши уповноваженим органом Управлiння архiтектури та урбанiстики. Головний архiтектор Львова вважає, що передбачений цiєю ухвалою попереднiй публiчний розгляд проектiв виконкомом є критично важливим.
“Менi не соромно гортати сайти з новобудовами по Львову, не соромно, що це за моєї роботи в мiськiй радi були виданi цi мiстобудiвнi умови й обмеження. Те, що я там бачу, починає вiдповiдати рiвню новобудов тих зразкових мiст, на якi ми, архiтектори, завжди рiвнялись”, – додає Антон Коломєйцев.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *