Майже 50% прiоритетних пунктiв перетину кордону вже оглянули з метою модернiзацiї

Майже 50% прiоритетних пунктiв перетину кордону вже оглянули з метою модернiзацiї

Партнер Агентства вiдновлення – Проєкт USAID “Економiчна пiдтримка України” – працює над модернiзацiєю пунктiв перетину кордону з Молдовою, Польщею, Словаччиною та Румунiєю. Це важливо для покращення ефективностi логiстики експорту вантажiв.

У груднi 2023 р. команда представникiв Проєкту USAID разом з пiдрядниками з Green Powered Technology та CDM Engineering вiдвiдала 7 з 43 прiоритетних пунктiв пропуску в Одеськiй та Чернiвецькiй областях. Загалом команда вже оглянула 20 з 42 українських дорожнiх, залiзничних та портових КПП, а це 48% з прiоритетних пунктiв для Проєкту USAID.
Команда визначила та оцiнила потреби для розробки списку з обсягу робiт, кошторисiв, технiчних специфiкацiй та планiв впровадження на рiзних пунктах пропуску. Також метою є визначення основних робiт, якi потрiбно провести для покращення функцiонування цих пунктiв. Заплановане швидке оновлення, яке вже розпочали зi встановлення знакiв, барикад та оновлення освiтлення на чотирьох прiоритетних пунктах пропуску.
“Розбудова КПП i покращення їхньої пропускної спроможностi – один з прiоритетних напрямкiв роботи Агентства вiдновлення. З початком повномасштабної вiйни та блокування портiв навантаження на автомобiльнi дороги i пункти пропуску зросло в рази, а iнфраструктура виявилася не готовою до таких обсягiв вантажiв. Спiльно з нашими партнерами працюємо над тим, аби модернiзувати, оновити i пiдвищити ефективнiсть КПП. У подальшому плануються також капiтальнi ремонти, реконструкцiї i, дуже сподiваюсь, вiдкриття нових пунктiв пропуску”, – сказав голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, пiдрядник Проєкту USAID, компанiя “CDM Engineering Україна”, була заснована в 2013 р. для надання послуг iнжинiрингу та екологiчного консалтингу високої якостi вiдповiдно до передових мiжнародних практик. Компанiя проводить повний спектр послуг управлiння проєктами: проєктування, закупiвлi, технiчний нагляд та контроль якостi вiд початку робiт до введення в експлуатацiю.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *