Мер Харкова зустрiвся з нiмецькими забудовниками

Мер Харкова зустрiвся з нiмецькими забудовниками

Харкiвський мiський голова Iгор Терехов зустрiвся з представниками нiмецької будiвельної галузi, якi подiлилися досвiдом розбудови житлової iнфраструктури.

У заходi взяли участь керiвник Житлової iнiцiативи для Схiдної Європи Кнут Хеллер, директор компанiї “Нюрнберзька мунiципальна компанiя з питань нерухомостi та будiвництва житла” (WBG) Ральф Шекiр i директор Департаменту будiвництва мiста Нюрнберг Данiель Ульрiх. Метою зустрiчi була розробка Концепцiї мунiципального житла для мiста Харкова на прикладi Нюрнберга.
За словами нiмецьких забудовникiв, вiдновлення Харкова пiсля вiйни має вiдбуватися за неприбутковою моделлю, схожою на той процес, який вiдбувався в Нюрнберзi пiсля Першої свiтової вiйни. При цьому мiжнароднi iнвестори матимуть змогу вкладати кошти в розвиток пiслявоєнного Харкова, а мiсцева влада надаватиме дiлянки для будiвництва житла.
Iгор Терехов зазначив, що внаслiдок збройної агресiї рф близько 150 тис. харкiв’ян залишилися без даху над головою, тож питання надання житла є одним з головних, i мiська влада має намiр залучати для цього фiнансування європейських банкiв.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, мер також обговорив з нiмецькими забудовниками iнновацiї в будiвельнiй галузi на прикладi мiста-побратима Нюрнберга та подальшу спiвпрацю, яка сприятиме розвитку Харкова.
Розробка концепцiї мунiципального житла для мiста Харкова вiдбувається за фiнансової пiдтримки Мiнiстерства економiчного спiвробiтництва та розвитку Нiмеччини (BMZ) пiд егiдою проєкту Європейської економiчної комiсiї ООН UN4Ukrainian Cities.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *