Мiжнародний донор дав грошi на ремонт палацу у Львовi

Мiжнародний донор дав грошi на ремонт палацу у Львовi

У Сколе вiдновлять Палац баронiв Гредлiв, що є пам’яткою архiтектури мiсцевого значення XIX столiття. На це видiлив кошти нiмецький iнвестор, повiдомив директор парку “Сколiвськi Бескиди” Василь Приндак.

За словами доглядача палацу Гредлiв, найпроблемнiша частина будiвлi – дах. Його вiдновлюють в першу чергу, щоб запобiгти руйнуванню пам’ятки.
“На сьогоднi видiлено 400 тис. євро, це є грошi донора мiжнародного, але щоб бiльше зробити робiт, ми вирiшили, що частину матерiалу даємо свого. Весь лiс, що використовується на пиломатерiали, буде використовуватись в ремонт. За рахунок чого можемо зробити бiльше робiт i бiльше вкласти сюди грошей”, – говорить директор парку “Сколiвськi Бескиди”.
Пiсля ремонту перекриття примiщення облаштують для переселенцiв, а згодом – вiдкриють туристичний центр, повiдомляє Property Times.
Палац баронiв Гредлiв – це пам’ятка архiтектури мiсцевого значення у мiстi Сколе, в iсторичному районi Демня. Збудований у стилi необароко. Має два поверхи. Палац i парк були закладенi бароном Еугенiушем Кiнскi в серединi XIX столiття. Вигравши грошi у казино, Гредель (австрiєць за походженням) у 1886 роцi купив палац i мiсцевi лiси. З пiдприємцем Вiльгамом Шмiдтом заснували фiрму “Брати-барони Гредлiв”. У мiстi називали її просто “Гредлi”. Вiн був найбiльшим свого часу власником лiсiв на Сколiвщинi. Пiсля окупацiї Сколе радянськими вiйськами наприкiнцi вересня 1939 р. в палацi розташовувався вiддiл НКВС, який повернувся сюди у серпнi 1944 р. i дiяв до 1948 р. З 1956 р. палац використовували для школи-iнтернату на 260 дiтей.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у парку зростають рiдкiснi види дерев, що перебувають пiд особливою охороною, зокрема: гiнкго дволопатеве, тис ягiдний, тюльпанове дерево та 5 видiв столiтнiх дубiв.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *