На Чернiгiвщинi вiдновлюють дитсадок “Лiсова казка”

На Чернiгiвщинi вiдновлюють дитсадок "Лiсова казка"

Продовжується капiтальний ремонт будiвлi дитячого садка “Лiсова казка” у селi Гончарiвське на Чернiгiвщинi. Наразi будiвельники займаються внутрiшнiми роботами. Зокрема, розбирають пошкодженi конструкцiї, знiмають покриття зi стiн, стелi та пiдлоги, вивозять будiвельне смiття.  

“Лiсова казка” – це єдиний заклад дошкiльної освiти у селi з населенням близько 4 тис. людей. Гончарiвське неодноразово пiддавалося ворожим атакам з початку повномасштабного вторгнення. Наймасштабнiший обстрiл був влiтку минулого року, коли з територiї Бiлорусi у населений пункт було випущено близько двох десяткiв росiйських ракет.
Серед постраждалих об’єктiв соцiальної сфери – i будiвля дитячого садочка. Ударними хвилями пошкодженi стiни, стеля, комунiкацiї. Розбитi вiкна i дах громада вiдновила власноруч минулого року, щоб уберегти будiвлю вiд дощу та снiгу.    
2023 р. заклад увiйшов до списку вiдновлення за рахунок Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї. У листопадi 2023 р. роботи з капiтального ремонту розпочались. Частково утеплили фасад. За сприятливих умов утеплення продовжиться.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, загалом проєкт вiдновлення “Лiсової казки” передбачає капiтальний ремонт будiвлi з термомодернiзацiєю, блискозахистом, влаштуванням систем водопостачання, каналiзацiї, опалення, вентиляцiї та облаштуванням укриття вiд ракетних атак. Загальна площа примiщень в межах ремонту – 2515,93 кв. м. Будiвля дитсадка розрахована на 100 дiтей та 20 працiвникiв.
Завершити роботи i здати об’єкт планують у 2024 р.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *