На E-construction talks презентовано оновлення ЄДЕССБ (ФОТО)

E-construction talks:
архітектори та проєктувальники

Стартувала серія зустрічей E-construction talks із користувачами Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Під час першого заходу розглянули проблемні питання від архітекторів і проєктувальників, що виникають у роботі з системою, а також обговорили майбутні важливі оновлення в ЄДЕССБ.

Заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська зазначила, що важливим питанням зустрічі є інформування користувачів щодо майбутніх кроків та впроваджень у роботі системи, які важливі для всього циклу будівництва.

“Наразі ми працюємо, над новими компонентами ЄДЕССБ, що зроблять її зручнішою для користувачів. Це видача автоматичних ліцензій, створення мобільного додатку ЄДЕССБ і запуск будівельних послуг в мобільному додатку Дія, оприлюднення результатів перевірок та оглядів об’єктів перед прийняттям в експлуатацію на порталі, доступність діючої містобудівної документації всім користувачам ЄДЕССБ, комплексні послуги через атестованих осіб. Всі ці та інші компоненти ми реалізовуватиме та удосконалюватимемо спільно з представниками будівельного ринку. Адже наша головна мета – якість і мобільність в отриманні кожної послуги”, – наголосила Наталія Козловська.

У ЄДЕССБ на сьогодні вже наявні понад 2,6 млн електронних будівельних документів, доступні 14 електронних адмінпослуг в «Дії», 45 е-кабінетів, в яких працюють понад 72 тисячі підрядників.

Олена Шуляк, голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування зазначила, що сьогодні Електронна система у будівництві стала невід’ємною частиною роботи чесного будівельного ринку, який прагне працювати прозоро, швидко та діджиталізовано.

“Сподіваюся, ця тенденція охопить всіх. Бо якщо ми тримаємо курс на антикорупцію та цифровізацію — без ЄДЕССБ ніяк. А з усіма труднощами ми впораємося завдяки спільному діалогу та спільній роботі”, – підкреслила Олена Шуляк.

ЄДЕССБ – один з запобіжників корупції в будівництві. Завдання Міністерства відновлення – максимальне наповнення її функціоналом для зручності користування будівельними послугами, а також – автоматизація для забезпечення прозорості всіх процесів будівництва. У спільній роботі з представниками галузі Міністерство продовжує активно працювати для того, щоб зробити систему максимально ефективною.

Проєктний менеджер з розробки Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) проєкту USAID/UK Aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS” Олександр Гончаренко розповів про роботу підтримки ЄДЕССБ: “Разом із командою ми детально вивчили всі надіслані питання від користувачів і учасників сьогоднішньої зустрічі. Одним із ключових є робота підтримки, таймінг отримання відповідей. Сьогодні маємо 3 діючі канали комунікацій із нашими користувачами – форма зворотнього зв’язку, електронна пошта та Telegram-спільноти. Наразі працюємо над їх розширенням та плануємо запустити персональні чат-боти та телефонну “гарячу” лінію”.

Він проанонсував три важливі оновлення для поліпшення роботи проєктувальників в системі

  • стандартизація обов’язкових технічно-економічних показників (ТЕПів), які прив’язані до кодів державного класифікатора будівлі та споруд;
  • модернізація функціоналу роботи з проектною документацією за чергами та пусковими комплексами;
  • налаштування стандартизованих наборів розділів проєктної документації.

У рамках E-construction talks відбувся діалог з архітекторами та проєктувальникам, під час якого всі учасники домовились спільно напрацьовувати важливі зміни та оновлення в системі.

Єдина державна електронна система у сфері будівництва створена у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерства цифрової трансформації України за підтримки TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах USAID/UK aid.

Фото: Build Portal
 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *