На першому з восьми соцiальних будинкiв для ВПО у Львовi облаштували фундамент

На першому з восьми соцiальних будинкiв для ВПО у Львовi облаштували фундамент

На вул. Миколайчука у Львовi триває зведення соцiального житла для поранених переселенцiв. Зараз будують перший з 8 будинкiв. Вже облаштували фундамент, залили бетон та почали встановлювати будiвельнi конструкцiї. Загалом тут зможуть мешкати 700 осiб. На спорудження житла Єврокомiсiя видiлила 19,5 млн. євро грантових коштiв.

Директор будiвельної компанiї “Прогресбуд”, яка стала переможцем конкурсу на будiвництво першого будинку, Назар Яремчук розповiв, що наразi тривають землянi роботи.
“Вже є влаштована основа, фундамент пiд каркас будiвлi. Провели бетонування i почали встановлювати будiвельнi конструкцiї. Ми будемо ставити дизель-генератори, сонячнi батареї, що дозволять повнiстю забезпечити будiвлю безперебiйним електроживленням. До того ж, тут будуть задiянi енергозберiгаючi технологiї, включаючи встановлення теплових насосiв”, – зазначив Назар Яремчук.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, керiвники проєкту з будiвництва житла зазначають, що цей проєкт є частиною програми NEFCO in Ukraine “Зелене вiдновлення України”, яка передбачає дотримання вимог щодо “зеленого” будiвництва, де у фокусi знаходиться екологiя та сталий розвиток.
Як наголошував ранiше керiвник проєкту Юрiй Телiпський, перший будинок буде зведено цьогорiч.
У листопадi 2023 р. на вул. Миколайчука розпочалося будiвництво першого з восьми будинкiв, де будуть проживати пораненi ВПО, якi проходять реабiлiтацiю у центрi Unbroken. 15 грудня того ж року, за участю посла Євросоюзу Катарiни Матернової, була закладена капсула пiд будiвництво першого будинку.
Загалом програмою передбачено будiвництво 8 житлових будинкiв, якi зведуть за грантовi кошти European Union in Ukraine, на яке Європейська комiсiя видiлила 19,5 млн. євро.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *