На протиаварiйнi роботи у Музеї Сковороди почали збирати грошi

На протиаварiйнi роботи у Музеї Сковороди почали збирати грошi

На честь 301 року з дня народження Григорiя Сковороди музей фiлософа на Харкiвщинi, зруйнований росiйським обстрiлом у травнi 2022 р., запустив акцiю “301 справжнiй друг Сковороди” та хоче зiбрати 3 млн. грн. Про це повiдомляє адмiнiстрацiя музею.

Грошi необхiднi, щоб зберегти меморiальний комплекс до його повної реставрацiї: вiн потребує протиаварiйних та консервацiйних робiт.
“Наближається ще одна зима, а музей все ще не законсервований. Чим довше ми чекаємо, тим бiльше вiн руйнується. Ми закликаємо пiдтримувати армiю, бо вона зберiгає життя тут i зараз. Донати на потреби ЗСУ першочерговi. Та за можливостi просимо долучитись до пiдтримки музею – культурної спадщини України, яка формує нацiональну свiдомiсть та зберiгає пам’ять для майбутнiх поколiнь”, – зазначають у музеї.
До акцiї можуть долучитися представники бiзнесу, медiа, дiячi культури та небайдужi українцi, вiдкривши власний збiр вiд 5 тис. грн. Кожен учасник власного збору отримає: свiй номер “друга Сковороди”, зображення зi своїм фото та номером для соцмереж, карабiн зi своїм номером – за висловом органiзаторiв, “як згадку про Спiльнотворення та акт Дружби”, повiдомляє Property Times.
Пiсля вiйни на фундаментi зруйнованого музею планують створити новий, сучасний.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, iсторичний маєток XVIII столiття, у якому був розташований музей Григорiя Сковороди, зруйнували 6 травня 2022 р. внаслiдок росiйського обстрiлу. Тодi серед уламкiв знайшли дивом вцiлiлий пам’ятник Сковородi.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *