На пунктах пропуску модернiзують системи освiтлення

На пунктах пропуску модернiзують системи освiтлення

На ключових пунктах пропуску на кордонi з Польщею та Словаччиною завдяки проєкту USAID “Економiчна пiдтримка України” розпочали модернiзацiю систем освiтлення. Встановлять 479 свiтлодiодних свiтильникiв. Робити триватимуть протягом грудня та на початку сiчня 2024 р. Це важливо для покращення логiстики з країнами-партнерами, зокрема для забезпечення безперебiйного потоку вантажiв з України, в тому числi експорту зерна.

“Модернiзацiя пунктiв перетину кордону (ППК) – важлива складова посилення експортно-логiстичної iнфраструктури загалом. Особливо важливими для нас є саме пункти на кордонi з Польщею та Словаччиною. Новi системи освiтлення покращать роботу пунктiв i суттєво допоможуть безперебiйному руху через них”, – коментує вiце-прем’єр-мiнiстр з вiдновлення Олександр Кубраков.
Два ППК, на яких зараз ведуться роботи, входять до  дев’яти пунктiв перетину, де проєкт USAID проведе швидку модернiзацiю.
“Пункти пропуску стали стратегiчно важливим напрямом розвитку, пiдтримки експорту та iмпорту, зокрема й нашої зброї. З початком вiйни закрилася частина кордону, фактично закритi порти. Одночасно ми зробили величезний ривок в бiк євроiнтеграцiї. Дякуємо партнерам за допомогу. Зi свого боку розпочали впроваджувати змiни на пунктах пропуску, якi  пiдвищать комфорт для користувачiв”, – сказав голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, проєкт USAID працює над модернiзацiєю пунктiв перетину кордону для пiдвищення операцiйної ефективностi, покращення логiстики перевезень вантажiв, збiльшення обсягiв торгiвлi, експорту зернових та транспортних потокiв в цiлому.
“Систематичне оновлення ключових пунктiв перетину кордону не лише пiдсилює експортну потужнiсть України, але i є символом стiйкостi та прогресу перед викликами. Цi зусилля забезпечують не тiльки свiтлiшу дорогу для транспорту, але й свiтлiше майбутнє для країни”, – каже Тiмотi Мадiган, директор проєкту USAID “Економiчна пiдтримка України”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *