На ринку праці скоротилась кількість вакансій

Ринок праці
у листопаді

У листопаді 2023 року кількість пропозицій роботи на ринку зменшилася на 3% у порівнянні з жовтнем.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного кадровим порталом.

Як зауважують аналітики, така динаміка є цілком закономірною для сезонних коливань на ринку праці: після піку активності у вересні та жовтні, кількість вакансій поступово скорочується. Тож наступного пожвавлення варто очікувати вже після сезону зимових свят.

Є проблема дефіциту професіоналів у реставраційній сфері – Карандєєв

В абсолютній кількості пропозицій роботи лідирують Київська (33 904 вакансії), Дніпропетровська (9 633), Львівська (9 463), Одеська (6 782) та Харківська області (3 715). У цих пʼяти регіонах зосереджено 63% робочих місць.

Водночас у листопаді було зафіксовано приріст вакансій у прифронтових областях: Чернігівській (+3%, 1 182 вакансії), Миколаївській (+2%, 1 263), Запорізькій (+1%, 1 869).

За даними порталу, у листопаді уперше за 2023 рік на ринку праці зросла конкуренція серед шукачів – на 5-12% в залежності від регіону. І хоча говорити про подолання дефіциту кадрів ще дуже рано, це дає підґрунтя для стриманого оптимізму на майбутнє.

Аналітики також вчергове фіксують збільшення розміру середньої заробітної плати у запропонованих вакансіях – у листопаді він становить 18 500 грн (+3% до показника жовтня). Серед областей-лідерів за оголошеною заробітною платою Львівська (+500 грн, до 18 500 грн), Одеська (+150 грн, до 18 000 грн), Дніпропетровська (+245 грн, до 17 745 грн) та Харківська області (+500 грн, до 17 500 грн).

Бізнес погіршив очікування щодо ділової активності: найпесимістичніші – компанії будівельної галузі

Як повідомлялося, Нацбанк фіксує поступове зростання рівня зайнятості в Україні завдяки збільшенню попиту на робочу силу. Проте ситуація на ринку праці лишається складною: безробіття знижується повільно, зберігаються складнощі з пошуком кваліфікованих працівників.
 


Цікаво про будівництво і ремонти:
Звукоізоляція: комфортне життя – це просто!


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Дані: Work. ua

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *