На вiдбудовi пошкоджених будiвель заощадили 45 млн. грн.

На вiдбудовi пошкоджених будiвель заощадили 45 млн. грн.

Агентство вiдновлення уклало договори на вiдбудову 15 об’єктiв, якi були пошкодженi внаслiдок повномасштабного вторгнення росiї. Це 11 житлових будинкiв, одне адмiнiстративне примiщення у Київськiй областi, примiщення їдальнi в Iванiвському лiцеї на Чернiгiвщинi, а також лiкарня й полiклiнiка у Тростянцi на Сумщинi. Їх вiдбудова фiнансується з Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї рф. Проведення вiдкритих тендерiв дало змогу зменшити вартiсть на 27 млн. грн. на вiдбудовi об’єктiв у Київськiй областi та майже на 14 млн. на проведеннi робiт у Тростянцi. Очiкувана вартiсть цих тендерiв була 695 млн. грн. За результатами аукцiонiв сума зменшилась майже на 45 млн. грн.

У Київськiй областi найбiльш суттєве зменшення цiни на вiдбудовi житлових будинкiв у Бучi – по вулицi Яблунськiй, 17, та Гмирi, 11/6. Буча стала одним iз символiв руйнувань, якi принесли в Україну росiйськi вiйська. Так, вулиця Яблунська – одна iз тих, що зазнали найбiльш масштабної атаки окупантiв. Тут було пошкоджено 18% усiх будiвель, в багатьох квартири повнiстю вигорiли.
У тендерi на реконструкцiю будинку по вул. Яблунськiй, 17, взяли участь 4 компанiї. Це дало змогу зменшити очiкувану вартiсть на 14 млн. грн.
Значних ушкоджень зазнав i будинок по вул. Гмирi, 11/6. У тендерi на його вiдновлення взяли участь 2 компанiї. Зменшення вартостi – понад 6 млн. грн.
У селi Пiскiвка Бучанського району агентство реконструюватиме житловий будинок по вул. Привокзальнiй, 5. У тендерi взяло участь 3 компанiї.
У Бородянцi окупанти зруйнували або пошкодили близько тисячi будiвель. Серед них i адмiнпримiщення Бородянської селищної ради. Агентство вiдновлення вже уклало договiр на його капiтальний ремонт, зменшивши вартiсть завдяки вiдкритому тендеру майже на 1,4 млн. грн.
Багатоповерхiвку у Вишгородi на вул. Грушевського, 1, зруйнувала росiйська ракета. Агентство вiдновлення провело тендер на його капiтальний ремонт та уклало договiр iз виконавцем.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, в Iрпенi уклали договiр на реконструкцiю багатоквартирного будинку по вул. Северинiвськiй, 131. Вiн був пошкоджений через бойовi дiї.
Ще на Київщинi агентство проводитиме капiтальний ремонт двох багатоквартирних будинкiв у Макаровi – на вулицi Димитрiя Ростовського, 62, та Проектнiй, 10. Селище тривалий час було територiєю боїв, окупанти хаотично обстрiлювали житловi будинки та iншi споруди. Понад 2,3 тис. будiвель зазнали пошкоджень. Вiдновлення триває.
У Тростянцi на Сумщинi, який майже мiсяць перебував у окупацiї, агентство вiдновлюватиме мiську лiкарню. Заклад був зруйнований на третину, росiяни стрiляли в нього з танкiв та кулеметiв.
У проектi – вiдбудова будiвлi полiклiнiки, переходу та дитячого вiддiлення мiської лiкарнi. Крiм цього, тут будуть проведенi роботи з реконструкцiї фасаду та ганкiв. Два цi тендери вже проведенi та укладенi вiдповiднi договори. Вартiсть завдяки тендерам зменшилася на 7,5 млн. грн.
Ще одна будiвля, яку прицiльним вогнем iз кулемета обстрiлювали окупанти, – це житловий будинок по вул. Благовiщенськiй, 53. Його також буде вiдбудовувати Агентство вiдновлення, про що i було оголошено тендер. За результатами тендерiв уже уклали договiр, зменшивши вартiсть на понад 6,4 млн. грн.
У Тростянцi вiдбудовуватимуть житловий будинок по вул. Нескучанськiй, 9. Уклали договiр на виконання робiт, завдяки тендеру зменшивши вартiсть на 3,7 млн. грн.
Ще на пiвмiльйона зменшили вартiсть робiт завдяки тендеру з реконструкцiї їдальнi Iванiвського лiцею, що на Чернiгiвщинi. Iванiвська громада була пiд окупацiєю 25 днiв. Тут окупанти зруйнували понад 1300 домогосподарств i адмiнiстративнi споруди, якi зараз потребують реставрацiї.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *