Найперспективнiшими мiстами для девелопменту торговельної нерухомостi експерти бачать Тернопiль та Iвано-Франкiвськ

Найперспективнiшими мiстами для девелопменту торговельної нерухомостi експерти бачать Тернопiль та Iвано-Франкiвськ

Перший рiк вiд початку повномасштабного вторгнення рф поставив перед всiма учасниками ринку роздрiбної торгiвлi серйознi виклики: безпековi ризики, зменшення попиту через масовий вiдтiк населення за кордон, внутрiшня мiграцiя, перебої в енергопостачаннi, зниження платоспроможностi покупцiв, а також змiни в логiстичних ланцюжках.

Гравцi ринку мусили адаптуватися й вчитися працювати в нових реалiях. Досвiд роботи в ковiднi роки плюс новi навички “виживання” в умовах повiтряних тривог та блекаутiв загартували ритейл, результати такого “вишкiлу” можна було побачити в 2023 р. У 2024 р. мова може йти й про розвиток та успiхи. Тож Property Times спитали у експертiв, якi мiста України найперспективнiшi для девелопменту торговельної нерухомостi?
Андрiй Лотоцький, СЕО RDA: “Найцiкавiшi обласнi центри для девелопменту – Ужгород, Iвано-Франкiвськ, Тернопiль, Чернiвцi, Луцьк”.
Денис Корнута, директор департаменту розвитку торговельних площ Arricano: “На сьогоднi вiдновлюється iнтерес до Києва, оскiльки ставки оренди стабiлiзувалися, i вже можна розраховувати окупнiсть проєкту. Зберiгається iнтерес до захiдних областей: Львiв, Iвано-Франкiвськ та iншi”.
Євгенiя Локтiонова, директор компанiї UTG: “Зараз серед мiст України, якi цiкавi та перспективнi для девелопменту ТРЦ, перш за все Київ. Вiн цiкавий з погляду виходу нових брендiв. А ось такi мiста, як Херсон, Марiуполь, Запорiжжя, Харкiв, – вони цiкавi з точки зору нестачi ТРЦ через вiйну”.
Ганна Корягiна, CEO Nhood Україна, мiжнародний директор з Tenant Representation, Nhood Holding: “Приймаючи до уваги заявленi проєкти, найбiльш цiкавим залишається Київ та область, захiд України (Iвано-Франкiвськ, Тернопiль та iншi)”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *