ООН-Хабітат долучиться до планування відбудови постраждалих громад

ООН-Хабітат долучиться
до планування відбудови

Вчора відбулась зустріч команди міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури з представниками Програми ООН з населених пунктів – ООН-Хабітат на чолі з виконуючим обов’язки Виконавчого Директора Міхалом Млинаром.

Під час зустрічі заступниця міністра Наталія Козловська презентувала напрацювання у створенні системи планувальних документів і розвитку цифрових інструментів управління відбудовою, а саме екосистеми DREAM, Містобудівного кадастру на державному рівні, а також Геоінформаційної системи регіонального розвитку.

Фонд Нормана Фостера оголосив архітектурний конкурс на кращі проєкти відбудови Північної Салтівки

Також були окреслені основні напрямки співпраці у відповідності до пріоритетів відновлення та сталого розвитку громад в Україні. Міжнародні партнери з ООН-Хабітат, спираючись на свій глобальний досвід та експертизу, надаватимуть Україні підтримку одразу в кількох напрямках: 

  • Підтримка просторового планування для відновлення міст; 
  • Консультації на національному рівні (стосуються житлової політики, муніципальних фінансів, цифрового управління містами);
  • Розбудова/розвиток знань і спроможності для посилення можливостей просторового планування, а також експертних знань у сфері містобудування;
  • Впровадження кращих практик застосування цифрових інструментів для просторового планування.  

«Головна мета – зробити так, щоб у органів місцевого самоврядування було повне комплексне бачення, як має розвиватися громада та які потреби має кожна конкретна територія, зважаючи на її специфіку: чи це звільнені території, чи території з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб, тощо. Це має бути довготривале стратегічне бачення розвитку локальних територій. Мова йде не тільки про відновлення житла, а й про розвиток економіки, муніципальної інфраструктури, розвиток комунального господарства, підвищення енергоефективності. Ми маємо створити повноцінні умови, за яких територіальні громади матимуть сталий розвиток, а люди зможуть повернуться додому або матимуть потенціал залишатися в новому місці» – зазначила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.  

Програма ООН з населених пунктів уповноважена Генеральною Асамблеєю ООН сприяти розвитку соціально та екологічно стійких міст. 

Понад 250 тисяч українських будинків зруйновано та пошкоджено ворогом: скільки коштуватиме відбудова

ООН-Хабітат співпрацює з партнерами для побудови інклюзивних, безпечних, стійких міст та громад, сприяючи урбанізації громад, та зменшуючи нерівність, дискримінацію й бідність. Досвід реалізації подібних проєктів ООН-Хабітат набув, беручи участь у відновленні після військових конфліктів в таких країнах як Сирія, Ємен, Ліван, Косово, а також на глобальному рівні надаючи консультації національним і регіональним урядам.


Цікаво про будівництво:
 як освітлення може трансформувати ваш будинок та настрій: чи є ідеальне рішення?


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *