Пiд Броварами створюють виробничий кластер

Пiд Броварами створюють виробничий кластер

У Броварському районi Київської областi вводиться в експлуатацiю перша черга виробничого кластера ARCA – комплексу спецiалiзованих виробничих, офiсних i складських примiщень.

ARCA створено для розмiщення виробництв та  iнновацiйних виробничих стартапiв, пов’язаних iз металообробкою.
На першому етапi виробничий кластер розмiститься на площi 5 тис. кв. м, загальна ж площа комплексу перевищуватиме 20 тис. кв. м пiд виробничi потреби, примiщення для офiсiв i кампус для резидентiв. Заявлений клас проєкту – А, повiдомляє Commercial Property.
Першими до кластера перенесуть виробництво Броварський завод котельного устаткування “Арденз” i компанiя PowMet, яка спецiалiзується на порошковiй металургiї. Надалi до ARCA планується залучати iнших виробникiв та технологiчнi компанiї.
Роман Казанко, керiвний партнер Броварського заводу котлового устаткування “Арденз” i засновник виробничого кластера ARCA, коментує: “Наша компанiя запланувала перенесення виробництва котлiв на новий сучаснiший майданчик iще на початку 2022 р. Звiсно, повномасштабна вiйна змусила переглянути всi цi плани, але вiдмовлятися вiд розвитку ми не можемо. Частину нашої продукцiї ми експортуємо до країн ЄС, i вiдповiднiсть стандартам якостi продукцiї безпосередньо залежить вiд умов виробництва. Поетапна iнтеграцiя України до ЄС i вiдповiдна змiна чинних українських стандартiв європейськими в будь-якому випадку вимагатиме вiд виробникiв i змiни умов виробництва. Тому для нас цей проєкт – це iнвестицiя в майбутнє”.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, цьогорiч до першочергового проєкту будiвництва виробничих примiщень внесли змiни з урахуванням досвiду роботи в умовах обстрiлiв та вiдключень електроенергiї. Найбiльшу увагу придiлили безпецi працiвникiв та умовам працi. Також передбачили резервнi й автономнi схеми електропостачання. Виробничi будiвлi спроєктували так, щоб економити завдяки природному освiтленню, а вiдповiднiсть сучасним стандартам енергоефективностi дасть змогу заощаджувати на обiгрiвi та кондицiюваннi. У майбутньому частину енергопотреб кластера забезпечуватимуть сонячнi та вiтровi установки, якi розмiстять на даху виробничих цехiв.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *