Питанням вiдбудови на Київщинi займатиметься спостережна рада

Питанням вiдбудови на Київщинi займатиметься спостережна рада

У Київськiй областi створили спостережну раду з питань вiдбудови за участю представникiв мiжнародних iнституцiй та громадських органiзацiй, незалежних експертiв. Про це у “Фейсбуцi” повiдомив голова Київської обласної вiйськової адмiнiстрацiї Руслан Кравченко.

“Прозора та вiдкрита вiдбудова Київщини – головна вимога до влади з боку наших громадян та мiжнародних партнерiв. Тому минулого мiсяця я виступив з iнiцiативою створення спостережної ради з питань вiдбудови за участю представникiв мiжнародних iнституцiй та громадських органiзацiй, незалежних експертiв. I сьогоднi таку раду створено”, – зазначив Кравченко.
До її складу увiйшли представники ПРООН в Українi, “Трансперенсi iнтернешнл Україна”, Iнституту законодавчих iдей, Open Contracting Partnership, Центру дослiджень фiскальної полiтики та iнформацiйної агенцiї “УНН”.
Основне завдання спостережної ради – це контроль за всiма етапами вiдбудови вiд планування до завершення проектiв, повiдомляє Property Times.
Рада здiйснюватиме монiторинг та перевiрку всiх процедур закупiвель для вiдбудови, щоб гарантувати їх чеснiсть та прозорiсть. Рекомендуватиме об’єкти для вiдновлення з огляду на максимальну користь для населення.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, голова КОВА нагадав, що у регiонi реалiзують низку програм з вiдбудови: за UNITED24 будуть вiдновленi 18 багатоповерхiвок, за кошти обласного бюджету – 93 приватнi будинки, Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї – 86 об’єктiв, 9 об’єктiв – за обласною програмою будiвництва споруд цивiльного захисту, 14 об’єктiв – за кошти Європейського Iнвестицiйного Банку. За програмою “Нова оселя” 42 постраждалi родини отримали ключi вiд нових квартир.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *