Площу знищеного житла для виплати компенсацiї обмежили

Площу знищеного житла для виплати компенсацiї обмежили

Кабiнет мiнiстрiв згiдно з постановою №39 вiд 16 сiчня ввiв змiни до процедури надання компенсацiї за пошкоджене та знищене вiйною житло.

Запроваджується, зокрема, обмеження площi знищеного житла, на яке видiляється компенсацiя, а саме – не бiльш як 150 кв. м для квартири i не бiльш як 200 кв. м для будинку садибного типу, садового або дачного будинку.
В Реєстрi пошкодженого та знищеного майна фiксується площа об’єкта зруйнованого майна, що перевищує максимальнi обмеження площi для пiдрахунку компенсацiї, повiдомляє “Iнтерфакс-Україна”.
“Надалi площу, за якою не було нараховано компенсацiю, буде використано в разi подання заяви на компенсацiю коштом репарацiй або iнших джерел, якщо така компенсацiя буде передбачена нормативно-правовими актами”, – iдеться в текстi постанови.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, за даними Мiнвiдновлення, станом на 17 сiчня вже 95 сiмей оформили угоди з купiвлi житла з використанням житлових сертифiкатiв, виданих за програмою компенсацiй за зруйноване через вiйну житло. У роботi комiсiй при органах мiсцевого самоврядування – понад 8 тис. заявок на компенсацiю.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *