Покупцi готовi iнвестувати в комфортнее житло

Покупцi готовi iнвестувати в комфортнее житло

Зростання платоспроможного попиту в категорiї “комфорт+” у столичному регiонi щомiсяця становить 3-5%, повiдомила директор з маркетингу групи компанiй DIM Дарiя Бедя.

“У лiквiдних проектах категорiї “комфорт+” у цiновому дiапазонi $1300-1500/кв. м за стабiльної будiвельної динамiки та якiсного концепту прирiст платоспроможного попиту щомiсяця становить 3-5%”, – повiдомила Дарiя Бедя агентству “Iнтерфакс-Україна”, посилаючись на данi аналiтичного звiту компанiї.
За її словами, позитивна динамiка з кiнця весни є непоганим сигналом i свiдчить про готовнiсть покупцiв сьогоднi iнвестувати в комфортне та безпечне середовище для життя в Українi, що повнiстю вiдповiдатиме їхнiм вимогам та очiкуванням.
Серед цих вимог, за словами Бедi, – продумана концепцiя, що враховує рiзнi життєвi сценарiї i в просторовому зонуваннi територiї, i в наповненнi функцiями. Обов’язковими є рiзноманiтна полiфункцiональна iнфраструктура, що вiдображає очiкування саме цiльових груп покупцiв, продумана квартирографiя та варiативна лiнiйка планувальних рiшень, енергетична незалежнiсть комплексу, зокрема, наявнiсть альтернативних джерел живлення на подавання води або живлення лiфтового обладнання, клiєнтоорiєнтована сервiсна компанiя та система контролю доступу на територiю.
“На рiвень попиту безпосередньо впливає концепт самого проєкту, стадiя будiвництва, а особливо – реальна будiвельна динамiка на майданчику, репутацiя девелопера i гнучкi умови купiвлi як за умови розстрочки, так i за умови 100% оплати”, – пояснила директор з маркетингу групи компанiй DIM.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, найбiльше покупця в сегментi “комфорт+” сьогоднi цiкавлять однокiмнатнi квартири площею 40-47 кв. м з кухнею-вiтальнею вiд 20 кв. м i окремою спальнею з гардеробною. Топовими двокiмнатними є планування вiд 68 до 75 кв. м iз двома окремими спальнями, кухнею-вiтальнею вiд 20 кв. м, трикiмнатнi квартири 85-90 кв. м iз трьома окремими спальнями, одна з яких є майстер-спальнею з власним санвузлом i гардеробом, велика кухня-вiтальня також у прiоритетi.
Дарiя Бедя додала, що на ринку первинної нерухомостi почастiшали угоди на купiвлю квартир бiзнес-класу iз середньою цiною вiд $2 тис./кв. м. На початок осенi в структурi продажу бiзнес-клас займав 25%, хоча ще навеснi цей показник був на рiвнi 15%.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *