Програму “єВiдновлення” розширили

Програму "єВiдновлення" розширили

Новий етап програми “єВiдновлення” дає змогу отримати збiльшену допомогу для капiтального ремонту житла, пошкодженого внаслiдок воєнних дiй.

На першому етапi програми виплати одержували громадяни, житло яких потребувало невеликого ремонту. Максимальна сума допомоги становила 200 тис. грн. Як повiдомляє Мiнiстерство цифрової трансформацiї (яке розробило послугу отримання компенсацiї за пошкоджене та знищене житло “єВiдновлення” у спiвпрацi з Мiнiстерством розвитку громад, територiй та iнфраструктури України), виплати на цьому етапi отримали 26500 родин. Середня сума компенсацiї становить 77 тис. грн., повiдомляє Commercial Property.
Тепер кошти отримуватимуть громадяни, чиє житло постраждало суттєвiше й потребує капiтального ремонту. Максимальна сума компенсацiї на цьому етапi: 350 тис. грн. для вiдновлення квартири та 500 тис. грн. для вiдновлення приватного будинку.
Цi кошти зараховуватимуть двома траншами. Спочатку власники пошкодженого житла отримають 70% компенсацiї. На цi кошти зможуть зробити основнi ремонтнi роботи, необхiднi для вiдновлення домiвки. Пiсля цього потрiбно подати повiдомлення про завершення промiжних ремонтних робiт. Його перевiрить комiсiя мiсцевої ради i внесе вiдомостi в Реєстр пошкодженого та знищеного майна. Пiсля цього надiйде другий транш на 30%, який можна витратити для завершення ремонту.
“На вiдмiну вiд першого етапу – виплатам на термiновi ремонти розмiром до 200 тис. грн. – тут ми вводимо обов’язкову систему подання звiтiв. Їх буде два. Перший – промiжний, коли використана перша частина траншу. I фiнальний – коли ремонт вже зроблений”, – додав Олександр Кубраков, вiцепрем’єр-мiнiстр з вiдновлення України – мiнiстр розвитку громад, територiй та iнфраструктури України.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, зараз погоджено понад 2700 заяв про капiтальне вiдновлення житла на загальну суму 665 млн. грн. Цi кошти вже передали на виплату.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *