Що буде з зарплатами і які галузі найбільше потребуватимуть робітників – прогноз НБУ

Ринок праці

Ринок праці в Україні відновлюється, а безробіття скорочується.

Про це повідомляє Національний банк України.

«Ринок праці повільно, але все ж відновлюється. За оцінками НБУ, безробіття поступово скорочується. Про це, зокрема, свідчать і опитування домогосподарств. Попри це, ситуація на ринку праці залишається складною. Одна з головних причин – структурні перекоси на ринку праці, спричинені війною. У результаті роботодавці часто не можуть знайти відповідного фахівця на відкриту вакансію», – сказано в повідомленні.

Допомогу переселенцям виплачуватимуть за новими правилами

Найбільший кадровий голод, згідно з опитуваннями бізнесу, відчувають підприємства будівельної галузі та переробної промисловості.

Водночас дефіцит кадрів додатково спонукає підприємства підвищувати зарплати.

«Багато підприємств здійснюють не тільки номінальне підвищення оплати праці, але й реальне – тобто вище рівня інфляції», – наголошують в Нацбанку.

В Україні оновлено порядок надання субсидій: що змінилось

Поступове відновлення економіки та збереження дефіциту кадрів підштовхуватиме бізнес до подальшого перегляду оплати праці.

«НБУ очікує, що в наступні роки зарплати українців зростатимуть як в номінальному, так і в реальному вимірах. Однак це зростання буде нерівномірним за секторами через вищезгадані структурні перекоси», – підсумував регулятор.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *