Швеція надала 25,2 мільйона євро на відновлення енергосистеми України

 25,2 мільйона євро на
відновлення енергосистеми

Швеція зробила внесок до Фонду енергетичної підтримки України у розмірі 25,2 млн євро, а також надала вже понад тисячу тонн обладнання для відновлення енергосистеми.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

“У серпні . Також Україна отримала понад тисячу тонн енергетичного обладнання від шведських партнерів, серед якого генератори, трансформатори та інше необхідне устаткування”, – йдеться у повідомленні.

Заступники міністра енергетики Ярослав Демченков та Світлана Гринчук провели зустріч із представниками Посольства Швеції в Україні у ході якої обговорили напрямки співпраці для посилення стійкості української енергосистеми.

Демченков ознайомив учасників зустрічі з поточним станом енергетичної системи і ходом відновлювальних і ремонтних робіт, які проводяться після масованих російських атак на українську енергетичну інфраструктуру. Гринчук ознайомила шведську сторону з поточними потребами енергосектору.

Як повідомлялося, уряди України та Сполучених Штатів Америки підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у забезпеченні стійкості енергетичної системи України, який передбачає виділення 522 мільйонів доларів США на її зміцнення, з яких 100 млн – за виконання певних умов.


Цікаво про ремонти: 
тепла підлога: комфорт і економія витрат на опалення


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *