В центрi Львова через аукцiон продадуть iсторичну будiвлю

В центрi Львова через аукцiон продадуть iсторичну будiвлю

Державний “Укрексiмбанк” проводить публiчну реалiзацiю будiвлi фiлiї у Львовi на площi Мiцкевича через систему електронних торгiв OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Мiнiстерства юстицiї України).

Загальна площа будiвлi – 7108 кв. м – включає банкiвську споруду загальною площею 2467,3 кв. м, банкiвську споруду лiт. “А-5” загальною площею 4271,9 кв. м та технiчний блок загальною площею 368,8 кв. м.
Банк продає примiщення своєї фiлiї у Львовi, яке використовується лише на 15%. Тому з метою оптимiзацiї витрат та органiзовуючи релокацiю до iншого примiщення, бiльш комфортного для вiдвiдувачiв та спiвробiтникiв, “Укрексiмбанк” виставив на продаж будiвлю фiлiї.
Умовами продажу передбачено, що банк звiльнить примiщення фiлiї у Львовi в строк до 1 липня 2024 р., що фактично збiгається з граничною датою перемiщення Львiвської фiлiї “Укрексiмбанку” до нового примiщення.
Об’єкт знаходиться в центрi м. Львiв, на площi Мiцкевича, другий вхiд до будiвлi – з боку вул. М. Вороного.
На земельнiй дiлянцi бiля будiвлi облаштована парковка автотранспорту iз заїздом iз вул. М. Вороного (також у будiвлi є пiдземний паркiнг).
Будiвля обладнана сучасними системами опалення та кондицiонування, автономним газовим опаленням.
Стартова цiна лота – 373669925,10 грн. Гарантiйний внесок для участi в аукцiонi – 18683496,26 грн. Дата проведення аукцiону – 9 сiчня 2024 р. Зареєструватися для участi в аукцiонi, детальний опис умов аукцiону та самого лоту за посиланням.
“Активи є цiкавими широкому колу потенцiйних покупцiв, виходячи з розташування та широкими можливостями використання. Майно є власнiстю банку, тому вiдсутнi будь-якi обмеження для нового власника щодо використання об’єкта за призначенням”, – зазначив член правлiння “Укрексiмбанку” Дмитро Каплюк.
“У нас вже є досвiд успiшної реалiзацiї подiбних активiв спiльно з “Укрексiмбанком”, зокрема в iсторичному центрi Києва. Очiкуємо на велику зацiкавленiсть до такого лота з боку покупцiв. Ми, своєю чергою, як завжди, забезпечимо вiдкритi торги для всiх бажаючих взяти участь в аукцiонi”, – зазначив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Олександр Мамро.
Будинок занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України згiдно iз наказом Мiнiстерства культури та iнформацiйної полiтики “Про занесення об’єктiв культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України” №14 вiд 18 сiчня 2021 р., як пам’ятку архiтектури мiсцевого значення.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, фасадна будiвля фiлiї збудована в 1804 р., у якiй розмiстився готель “Європейський” (Hotel d’Europe), що є одним iз найдавнiших у Львовi. Початкова будiвля готелю в першi роки пiсля його вiдкриття мала лише один поверх. У 1826 р. готель змiнив власника, та новий володар “Європейського” Кароль Мате iнiцiював його перебудову, пiсля якої будiвля вже мала два поверхи (партер i перший поверх). З 1847 р. в лiтографiях уже згадується чотириповерхова конструкцiя готелю.
У 1870-х рр., коли вiдбувалася наступна перебудова готелю, у нього були вже новi власники – родина Альзнерiв. Саме тодi було виконано оздоблення будiвлi в неоренесансному стилi. У цей перiод окрiм готелю в будiвлi дiяла ще книгарня i друкарня Францiшека Рiхтера, у якiй видавалися популярнi львiвськi газети “Кур’єр Львiвський” та “Стрiха”. На даху будинку у 1877-1887 рр. мiстилося фотоательє Едварда Тшемеського, а пiзнiше – Кароля Рошкевича, Людвiка Вележинського.
В 1895 р. готель придбав ресторатор Альберт Сковрон (Шковрон), на замовлення якого архiтектор З. Сулковський прибудував у дворi готелю ресторан.
У 1920 р. готель уже вкотре змiнює свого власника на Антонiя Увєра, та в 1935 р. архiтектор Фердинанд Касслер розробив черговий проєкт реконструкцiї.
У 1949 р. назву “Європейський” було змiнено на “Україна”. 2006 р. в будiвлi, переобладнанiй у стилi австрiйського класицизму 1960-1970-х рр., вiдкрили центральний офiс “Укрексiмбанку”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *