В найближчi роки на заходi України вiдкриються чотири ТРЦ

В найближчi роки на заходi України вiдкриються чотири ТРЦ

Цьогорiч новi ТРЦ розпочнуть роботу в Ужгородi, Мукачево та Iвано-Франкiвську. А в Тернополi розпочнуть будiвництво найбiльшого в мiстi чотириповерхового ТРЦ Warshawsky.

На сьогоднi на рiзних стадiях реалiзацiї на заходi країни знаходяться одразу 6 проєктiв нових торгово-розважальних центрiв сумарною площею понад 180 тис. кв. м. Про це повiдомляє консалтингова компанiя Retail & Development Advisor (RDA), яка виступає ексклюзивним брокером та консультантом цих ТРЦ.
“Вже у цьому роцi до вiдкриття запланованi ТРЦ Ukraine в Ужгородi, ТЦ А7 в Iвано-Франкiвську та ТРЦ “Росвигiвський” у Мукачевi. Найбiльший з них – чотириповерховий ТРЦ Ukraine – вiдкриється на ужгородському проспектi Свободи. Вiн займатиме близько 20 тис. кв. м площi, з яких 12 тис. кв. м буде вiдведено пiд оренду. До кiнця весни будуть завершенi будiвельнi роботи, а влiтку розпочнеться облаштування фасаду та проведення внутрiшнiх робiт”, – повiдомив Property Times генеральний директор компанiї RDA Андрiй Лотоцький.
За його словами, якiрними орендарями ТРЦ будуть продуктовий супермаркет ALMA площею майже 3 тис. кв. м, сучасний кiнотеатр, фудкорт, а також вiдомi в Українi торговi мережi одягу, парфумерiї, ювелiрної продукцiї тощо. Серед них будуть бренди польської fashion-групи LPP, магазини Brocard, “Золотий вiк”, “Укрзолото” та iншi нацiональнi та мiжнароднi бренди.
Iншi ТРЦ, запланованi до вiдкриття у 2024 р., за масштабами будуть меншi. Проєкт торгового центру А7 в Iвано-Франкiвську планується вiдкрити в листопадi на вулицi Галицькiй, 57. Його загальна площа становитиме 10 тис. кв. м, а торгова – 7500 кв. м. Компанiя RDA вже розпочала процес пiдписання попереднiх угод з орендарями, серед яких бренди LPP, Fly Kids, “Золота країна” та низка iнших операторiв.
Наприкiнцi року також очiкується запуск у Мукачевi торгово-розважального центру “Росвигiвський”, який розмiститься на перехрестi вулиць Росвигiвської та Генерала Петрова. Це зробить його зручним як для пiшохiдного трафiку, так i для автомобiльного. Додаткових вiдвiдувачiв торговельному центру також забезпечуватиме близькiсть траси мiжнародного значення Київ-Чоп. Загальна площа ТРЦ займатиме 5600 кв. м (GLA – 3500 кв. м), а основним якорем об’єкта буде продуктовий супермаркет ALMA площею 1300 кв. м. В ТЦ також будуть предствленi бренди LPP, “Алло”, “Золота країна”, Prostor та iншi.
На другий квартал наступного року також заплановано запуск першої черги двоповерхового ТРЦ Family Mall в Стрию Львiвської областi. Цей торгово-розважальний комплекс розташується на вул. Болехiвськiй, 2. Вiн матиме пiдземний (на 300 мiсць) та наземний (на 135 мiсць) паркiнги, а його загальна площа складатиме понад 26 тис. кв. м, з яких 17 тис. кв. м призначатимуться пiд оренду. Вiдкриття другої черги ТРЦ намiчено на перший квартал 2026 р.
Як зазначають в компанiї RDA, цьогорiч також розпочнеться будiвництво двох великих ТРЦ у Львовi й Тернополi. У Львовi новий ТРЦ Kvartal City буде споруджуватися на вул. Шевченка, 313. В межах реалiзацiї цього проєкту планується будiвництво будiвлi загальною площею 51300 кв. м, з яких 12 тис. кв. м займатиме багаторiвневий паркiнг, ще 10 тис. кв. м – пiдземний паркiнг. Пiд вiдкриття для операторiв торгiвлi тут буде вiдведено 22500 кв. м, а пiд офiсну складову – 2450 кв. м. Також в ТРЦ Kvartal City вiдкриється кiнотеатр I-MAX площею близько 3400 кв. м. Запуск об’єкта в роботу девелопер планує вже в першому кварталi 2026 р.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у Тернополi цьогорiч має стартувати будiвництво найбiльшого в мiстi ТРЦ Warshawsky загальною площею 64367 кв. м. Проєкт чотириповерхового торгово-розважального центру на Пiдволочиському шосе передбачає 33 тис. кв. м орендних площ та повноцiнний автовокзал в структурi ТРЦ. Втiм, зараз RDA проводить удосконалення концепцiї комплексу з метою збiльшення торгових площ, зважаючи на ажiотаж ритейлерiв, i разом з тим, планує зробити паркiнг бiльшим та комфортнiшим. Оновлений концепт ТРЦ Warshawsky в компанiї обiцяють представити вже на виставцi RAU Expo – 2024, що пройде у Києвi 12-13 червня. А вже найближчим часом RDA планує анонсувати ще низку проєктiв у галузi торгової нерухомостi, що плануються до реалiзацiї в найближчi роки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *