В Одесi знову обвалилася пам’ятка архiтектури

В Одесi знову обвалилася пам'ятка архiтектури

6 грудня на вулицi Базарнiй, 93, в Одесi обвалилася парадна пам’ятки архiтектури з першого до третього поверху. Постраждалих та загиблих немає. Про це повiдомила пресслужба Головного управлiння ДСНС в Одеськiй областi.

Це вже друге обвалення в цiй будiвлi за мiсяць. Майже половина прибуткового будинку Олова i Дур’яна обвалилася рано-вранцi 27 листопада. В будинку ще проживали люди i не всi хотiли вiдселятися, повiдомляє Property Times.
“Цей будинок вже давно аварiйний, є вiдповiднi висновки та дослiдження з цього приводу. Є також питання, що вiн – пам’ятка. А з цим також не все просто: з одного боку аварiйний будинок не можна фiнансувати, а з iншого боку, це пам’ятка. Тож зараз ми намагаємося досягти виключення цього будинку з реєстру пам’яток аби жителiв вiдселити, а будинок демонтувати”, – зазначив заступник одеського мiського голови Олександр Фiлатов.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, аварiйною будiвлю визнали ще в 1994 р. У 2005 р. обвалилася частина горища i стiни. У 2021 р. пiсля ремонту каналiзацiї у дворi почав просiдати грунт. Останнiй конкурс на пошук iнвестора для ремонту будинку проводився у 2021 р., проте заявок вiд iнвесторiв не було.
Уже цього року будинок постраждав вiд вибухової хвилi пiд час ракетного обстрiлу 14 серпня. За увесь час пам’ятку не вiдновлювали.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *