У Британії відремонтують найстарішим залізничний віадук у світі (ВІДЕО)

Капітальний ремонт
моста Sankey

Оператор залізничної інфраструктури Великої Британії Network Rail інвестує 3,8 млн фунтів стерлінгів ($4,7 млн) у капітальний ремонт моста Sankey, який перетинає долину Санкі та однойменний канал на північному заході Англії. Про це йдеться на сайті компанії.

У Саудівській Аравії відновили будівництво найвищої будівлі у світі

Міст завдовжки 160 м, спроєктований інженером Джорджем Стефенсоном на першій у світі міжміській залізниці Ліверпуль – Манчестер, експлуатується з часу його відкриття 1830 року. 

Програма робіт містить створення за допомогою лазерного сканування та зйомки із застосуванням дронів тривимірної моделі мостової споруди для точного визначення обсягу необхідних ремонтних заходів.

Реалізацією проєкту, приуроченого до 200-річчя мосту, яке відзначатимуть у 2030 році, займається команда у складі 25 фахівців компанії.

Добудують не раніше 3183 року: у Німеччині споруджують “Піраміду часу” (ФОТО)

Очікується, що основні відновлювальні роботи Network Rail триватимуть чотири місяці.

Віадук Sankey, також відомий як “Дев’ять арок”, був побудований між 1828 і 1830 роками, хоча робота над спорудою була завершена лише в середині 1833 року. Зараз Sankey є найстарішим великим залізничним віадуком у світі.

Він має дев’ять напівкруглих арок завширшки 15 м кожна, які стоять на восьми опорах (пірсах) заввишки до 21 м на висоті 160 м над долиною Санкі. Двоколійною залізницею здійснюються вантажні та пасажирські перевезення.

Віадук був ключовим компонентом Ліверпульсько-Манчестерської залізниці – першої у світі міжміської пасажирської залізниці, яка працювала за регулярним розкладом.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *