У центральному парку Днiпра усунули аварiйнiсть

У центральному парку Днiпра усунули аварiйнiсть

Аварiйнi сходи, колони, зливова каналiзацiя та iншi елементи. Саме в такому станi парк Шевченка перейшов до КП “Мiська iнфраструктура” торiк у груднi. Упродовж року пiдприємство оновило парк, аби днiпряни могли безпечно там вiдпочивати.

“Насамперед ми вiдремонтували сходи бiля колонади i нижче – тi, якi ведуть до срiбного лева. Бо старi були в аварiйному станi. Також ми вiдремонтували 4 зливовi каналiзацiї: металевий настил був зруйнований, а сама система була дуже забита. Тож ми все прочистили, вклали новi решiтки, щоб людям було безпечно пересуватись. Крiм цього, багато рокiв тут не ремонтували дороги, тож ми провели ямковий ремонт. Також оновили колонаду навпроти вул. Яворницького: вiдремонтували аварiйну покрiвлю, встановили водовiдводи та вiдновили елементи автентичної лiпнини”, – розповiв директор КП “Мiська iнфраструктура” Олексiй Тесля.
Крiм цього, у парку вiдремонтували лави та озеленили територiю.
“Ми з директорами комунальних пiдприємств розробили план-графiк мiнiмальних ремонтiв паркiв та скверiв, аби нашi мешканцi почували себе безпечно та комфортно. Щодо парку Шевченка, то все, що було заплановано з мiнiмальних ремонтiв тут, уже виконали, а головне – повнiстю прибрали аварiйнiсть, бо безпека мiстян – понад усе”, – прокоментував директор департаменту паркiв та рекреацiї Володимир Чорний.
Те, що у парку стало безпечнiше та красивiше, пiдтверджують i днiпряни.
“Ми тут навчаємось в унiверситетi, тож часто прогулюємось цим парком. Нам вiн дуже до вподоби. До того ж його постiйно прибирають, озеленюють. Дуже гарне мiсце”, – каже вiдвiдувачка парку Арiна.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, також Чорний перевiрив санiтарний стан  мобiльного захисного укриття на оглядовому майданчику. Зазначив: у парках та скверах мiста нинi є 1 найпростiше укриття у парку Новокодацький та встановлено 12 мобiльних захисних укриттiв.
“Два укриття змонтували нещодавно: це у парку Зелений Гай (з боку вулицi Криворiзької) та у скверi “Захiдний”. Роботу в цьому напрямi продовжуємо”, – додав Володимир Чорний.
У парку Зелений Гай Чорний перевiрив стан спецтехнiки, яка працюватиме взимку.
“Ми перевiрили справнiсть спецтехнiки та iнструментiв, а саме снiгоочисникiв, снiгових лопат та кригорубiв. Також модернiзували трактор, який нам передали з балансу iншого КП. До нього ми додали навiсний кiвш. I найголовнiше, створили необхiднi запаси посипного матерiалу проти ожеледицi”, – запевняє головний iнженер КП “Мiська iнфраструктура” Сергiй Власенко.
“Така пiдготовка технiки триває у всiх парках Днiпра. Крiм цього, ми вже створили запаси посипного матерiалу. Нинi в нас є близько 200 т пiску”, – пiдсумував черговий по мiсту Володимир Чорний.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *