У деяких регiонах повiтрянi тривоги не дуже сильно вплинули на торговi центри

У деяких регiонах повiтрянi тривоги не дуже сильно вплинули на торговi центри

Українська рада торгових центрiв розробила iнтерактивну карту тривалостi повiтряних тривог в регiонах. Вона мiстить данi з 24 лютого 2022 р. й оновлюватиметься щомiсяця. Джерелом iнформацiї є вебсайти alarmmap.online, alerts.in.ua та kyiv.digital.

Карта дає змогу вiдстежувати в динамiцi основнi показники в розрiзi регiонiв:
– кiлькiсть повiтряних тривог;
– кiлькiсть повiтряних тривог пiд час роботи ТЦ/ТРЦ;
– загальну тривалiсть повiтряних тривог;
– тривалiсть повiтряних тривог протягом робочого часу ТЦ/ТРЦ;
– розподiл часу тривог на робочий та неробочий час ТЦ/ТРЦ;
– частка робочого часу ТЦ/ТРЦ, протягом якої лунає тривога, повiдомляє Commercial Property.
“Нинi бiльшiсть торгових центрiв України вiдстежують час повiтряних тривог, який припадає на час їхньої роботи, та намагаються встановити зв’язок мiж тривалiстю таких тривог i вiдвiдуванiстю й недоотриманим прибутком. Крiм того, цей показник є важливим для торговельних мереж, що виходять на регiональнi ринки або ухвалюють рiшення щодо вiдновлення роботи торговельних точок”, – прокоментував Максим Гаврюшин, голова УРТЦ.
Попри те, що листопад 2023 р. за останнi 12 мiсяцiв не був рекордсменом анi за кiлькiстю тривог, анi за їхньою тривалiстю, саме цього мiсяця повiтрянi тривоги виявились найдовшими протягом часу роботи ТЦ/ТРЦ, поступаючись за цим показником лише березню 2022 р.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, середня частка робочого часу ТЦ/ТРЦ, що збiгається з часом тривог, за регiонами, де вони фiксувались, у листопадi 2023 р. сягнула показника в 11,8%.
Найсприятливiша ситуацiя спостерiгалась у Закарпатськiй, Iвано-Франкiвськiй i Рiвненськiй областях, у яких ТЦ/ТРЦ через повiтрянi тривоги не могли працювати лише 5,7% часу.
Найнапруженiшою у листопадi 2023 р. була ситуацiя в Донецькiй (42,1%), Запорiзькiй (31,7%), Херсонськiй (25,6%) i Харкiвськiй (22,3%) областях. Це саме тi регiони, де зараз проходить лiнiя фронту. Попри це, низка торгових центрiв у цих областях продовжують обслуговувати клiєнтiв за умови вiдсутностi тривог.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *