У Днiпрi оновили дитячу лiкарню

У Днiпрi оновили дитячу лiкарню

Комфортнi умови для пацiєнтiв та найсучаснiше обладнання. Усе це про масштабне оновлення мiської дитячої лiкарнi №6 у Днiпрi.

У вiддiленнi неврологiї на стацiонарному лiкуваннi перебуває матуся Дiана разом iз 10-рiчним сином Левом. Жiнка звернулась по допомогу до лiкарiв влiтку 2022 р. Адже у рiдному Запорiжжi їй порадили саме фахiвцiв мiської дитячої лiкарнi №6 у Днiпрi.
“Я була з дитиною i в Києвi, i в Харковi, i, звiсно ж, у Запорiжжi. Але це найсучаснiша лiкарня. Вона найвищого рiвня, i тут дiйсно працюють професiонали. Я за цi майже два роки бачу динамiку у лiкуваннi мого сина. Тобто все, що обiцяли лiкарi, – усе стає реальнiстю. А щодо умов, я вражена, як тут гарно та комфортно”, – подiлилась матуся iз Запорiжжя Дiана Воронiна.
Лiкує свого сина у неврологiчному вiддiленнi i Марiя Мiхєєва. Про лiкарню та фахiвцiв дiзналася з вiдгукiв. Протягом першого року життя сина постiйно водила його на консультацiї до iншої будiвлi лiкарнi, поки це примiщення було на ремонтi. Пiсля того, як почалась повномасштабна вiйна, жiнка вимушена була виїхати до Польщi на пiвроку.
“Нас консультували по вiдеозв’язку. Iрина Василiвна – наша лiкарка – дивилась, як дитина ставить ноги, як ходить, пiдказувала, що i як робити. Це була неабияка пiдтримка мене як мами, адже потрапити до фахiвцiв у Польщi було досить важко. Тож я була вражена тим, що нас днiпровськi лiкарi не кинули, а навпаки, допомагали чим могли. Нинi ж я шокована вiд того, як це вiддiлення змiнилось. Тут стало комфортно, сучасно. Такi оновлення медзакладiв потрiбнi та важливi навiть у такий складний час”, – подiлилась днiпрянка Марiя Мiхєєва.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вiддiлення неврологiї у цiй лiкарнi вiдкрили ще у 1986 р. За цей час воно стало провiдним центром з дитячої неврологiї у областi i не тiльки. Торiк тут пролiкували 2396 дiтей вiком вiд 1 мiсяця до 18 рокiв. Це не лише днiпряни, а й вимушенi переселенцi. У вiддiленнi неврологiї досвiдченi лiкарi надають квалiфiковану допомогу дiтям з епiлепсiєю, пароксизмальними станами, наслiдками перинатальних уражень нервової системи, травм центральної та периферичної нервової системи, запальних та демiєлiнiзуючих захворювань нервової системи, нервово-м’язовими, хромосомними та генетичними хворобами, вадами розвитку головного та спинного мозку.
“Ми дуже чекали на оновлення нашої лiкарнi – i у груднi 2023 р. пiсля масштабного ремонту остаточно переїхали у це примiщення. I це було щось вражаюче, тут оновили геть усе. I скажу навiть бiльше – це оновлення перевищило нашi очiкування, адже ми навiть не мрiяли, що отримаємо настiльки сучасне та комфортне вiддiлення. По-перше, для зручного розмiщення пацiєнтiв у палатах перебувають не бiльше нiж двоє дiтей та двi матусi. Ранiше розмiщували по шiсть людей. На кожну палату є окремий санвузол з душовою. Окремо є палати для дiтей з iнвалiднiстю, якi повнiстю пiдлаштованi. Є комфортна їдальня. Також ми отримали сучасне обладнання для лiкування та дiагностування захворювань”, – розповiла завiдувачка вiддiлення неврологiї Iрина Василiвна.
Мiська дитяча клiнiчна лiкарня №6 ДМР є однiєю з небагатьох в Українi, де дiти з психоневрологiчними патологiями можуть отримати лiкування та реабiлiтацiю.
Реновацiя цiєї лiкарнi розпочалася ще до повномасштабного вторгнення – коли мiсто повернуло медзаклад у свою власнiсть iз обласного пiдпорядкування. Це перше оновлення стацiонару за понад 30 рокiв iснування. Аби зробити простiр комфортним для маленьких пацiєнтiв, їхнiх батькiв та лiкарiв, тут повнiстю перебудували всi примiщення.
Також вiдновили водолiкарню з басейном iз лiкувальною водою, бо це один iз найбiльш дiєвих методiв реабiлiтацiї дiтей з проблемами опорно-рухового апарату та пiсля травм. У 7-поверховiй будiвлi встановили новi лiфти, замiнили дах, утеплили фасад, облаштували пандуси. Усi примiщення та входи є безбар’єрними.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *