У Днiпрi завершують реконструкцiю дитячої лiкарнi з реабiлiтацiєю на водi

У Днiпрi завершують реконструкцiю дитячої лiкарнi з реабiлiтацiєю на водi

У Днiпрi попри вiйну завершують масштабну реконструкцiю мiської дитячої лiкарнi №6 (колишня п’ята дитяча лiкарня). Цей заклад має реабiлiтацiйний басейн та є одним з небагатьох в Українi, де настiльки комплексно опiкуються психоневрологiчними патологiями i травмами у дiтей.

Реновацiю тут розпочали ще до повномасштабного вторгнення, коли мiсто (iз обласного пiдпорядкування) повернуло медзаклад у свою власнiсть.
Для стацiонару лiкарнi це перший комплексний ремонт за понад 30 рокiв iснування.
“Це приклад творчої роботи, спiвпрацi мiж мiсцевим самоврядуванням та державною владою. Держава видiлила кошти на капiтальний ремонт лiкарнi, а мiська рада обладнала її меблями та устаткуванням,  витративши на це понад 30 млн. грн.”, – сказав мер Днiпра Борис Фiлатов пiд час фiнальної iнспекцiї медзакладу 23 листопада.
Вiн також висловив вдячнiсть президентовi України (адже головнi ремонтнi роботи зроблено в рамках програми “Велике будiвництво”), а також керiвнику ДнiпроОВА за сприяння у закiнченнi оновлення лiкарнi.
Аби зробити простiр комфортним для маленьких пацiєнтiв, їхнiх батькiв та лiкарiв, тут повнiстю переформатували всi примiщення – врахувавши вимоги базбар’єрностi. У семиповерховiй будiвлi поставили новi лiфти, замiнили покрiвлю, утеплили фасад, а на ганках облаштували необхiднi пiдйомники та пандуси. Також вiдновили водолiкарню з басейном, що є одним iз найдiєвiших методiв реабiлiтацiї дiтей з проблемами опорно-рухового апарату та пiсля травм.
“Це, мабуть, єдиний заклад охорони здоров’я, в якому такий великий бассейн, що одночасно може приймати багато пацiєнтiв. Є пасивна та активна реабiлiтацiя. Все це буде сприяти тому, щоб нашi дiти якнайшвидше приходили до нормального життя, щоб покращувалась якiсть цього життя, i щоб батьки бачили все це на власнi очi”, – наголошує гендиректорка лiкарнi Вiкторiя Кулик.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, водночас тут є декiлька реабiлiтацiйних просторiв – iз рiзного типу обладнанням та навiть соляна кiмната.
Загалом потужнiсть оновленого медзакладу дозволяє розмiщувати до 130 пацiєнтiв вiком вiд 1 мiсяця. Йдеться про стацiонарнi дитячi вiддiлення педiатрiї, неврологiї, психiатрiї, реабiлiтацiї, де з пацiєнтами працюватимуть усi необхiднi фахiвцi.
Завершити всi роботи планують вже до кiнця року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *