У Гонконзі в бізнес-еліт забирають найстаріше поле для гольфу, щоб забудувати його соціальним житлом

Соціальне житло замість
поля для гольфу

Уряд Гонконгу забирає територію гольфового клубу, щоб збудувати на цьому місці доступне житло, повідомляє Bloomberg.

Поле для гольфу облаштували ще в 1911 році, це найстаріше 18-лункове поле у Великому Китаї. Наприкінця серпня у гольфового клубу закінчився термін оренди землі, й уряд вирішив його не продовжувати. Натомість планують збудувати 12 тисяч нових квартир.

Самобуди у декілька поверхів, вузькі не асфальтовані вулички: як виглядало Місто злиднів у Буенос-Айресі до перебудови (ФОТО)

Членство у клубі Фаньлін коштує понад 50 тисяч американських доларів. Гольф не випадково вважається «спортом» для заможних людей – облаштування поля потребує великої території, постійного догляду за газоном та великих витрат води. До того ж, це малоактивний вид дозвілля, за що його й полюбляють люди у віці, які досягли фінансового успіху.

Клуб, звісно, протестує проти цих планів. Там запевняють, що це історична спадщина, що, зокрема, має екологічну цінність. Також стверджують, що понад 40% території доступна для тих, хто не має членства, – люди користуються залами для мініфутболу та нічними доріжками для прогулянок. 

На штучних островах Малайзії будують приватне місто вартістю 100 млрд доларів (ФОТО)

Ділові еліти запевняють, що знищення поля завдасть шкоди бізнесу, бо чимало угод укладається саме під час гри у гольф. 

Житло в Гонконзі – одне з найменш доступних у світі. Водночас бракує саме землі, де дозволено будівництво, – 75% площ залишаються незабудованими, бо мегаполіс намагається не наступати на зелені пагорби.

У Сінгапурі вже практикують заміщення полів для гольфу житлом. Крім того, там також для цієї мети використовують території іподромів.


Цікаво про будівництво:
 як перетворити скляні фасади будинків на витвір мистецтва


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *