У харкiвському селi збудують школу-укриття

У харкiвському селi збудують школу-укриття

У селищi Коротичi Харкiвської областi почали зводити укриття, яке одночасно зможе вмiстити близько 500 дiтей та вчителiв мiсцевої школи. Про це повiдомив у фейсбуцi начальник Харкiвської ОВА Олег Синєгубов.

“Одне iз запланованих укриттiв вже будуємо в Коротичах Харкiвського району. Це фактично школа пiд землею, де зможуть навчатися дiти”, – поiнформував Синєгубов.
За його словами, ця захисна споруда зможе одночасно вмiстити близько 500 людей, що вiдповiдає кiлькостi учнiв i педагогiв, якi перебувають у мiсцевiй загальноосвiтнiй школi. Крiм того, пiд час тривог це укриття зможе вмiстити людей iз сусiднього дитсадка, офiсiв та iнших закладiв, передає УНН.
Укриття матиме кiлька примiщень, санiтарнi кiмнати, три виходи, буде оснащене автономним джерелом електроенергiї та здатне витримати пряме влучання ракети С-300.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, вартiсть робiт – 99,1 млн. грн.
Всього державна субвенцiя на облаштування укриттiв для Харкiвщини становить 224,6 млн. грн. За цi кошти передбачено охопити 31 об’єкт: це будiвництво, капiтальнi ремонти та розробка проектно-кошторисної документацiї.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *